Nokia va elimina încă aproape 500 de locuri de muncă

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, va elimina încă 490 de locuri de muncă, după ce, de la începutul anului, a renunţat la aproape 3.500 de angajaţi, pentru a reduce cheltuielile

17 afișări
Imaginea articolului Nokia va elimina încă aproape 500 de locuri de muncă

Nokia va elimina încă aproape 500 de locuri de muncă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nokia a anunţat că va renunţa la 170 de locuri de muncă din sectoare precum logistică şi managementul producţiei şi că va oferi pachete de plecare voluntară pentru 320 de angajaţi ai uzinei Salo, din Finlanda.

Pentru perioada ianuarie-martie, compania a raportat prima pierdere trimestrială din istoria producătorului de telefoane mobile, generată de scăderea cererii. În scopul de a amortiza declinul pieţei, Nokia vrea să scadă cu 700 de milioane de euro cheltuielile principalei divizii.

Analiştii anticipează că piaţa telefoanelor mobile se va reduce cu 10% în acest an, în condiţiile în care populaţia cheltuieşte mai puţin, iar dealerii vor încerca să lichideze stocurile.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici