Nokia va permite accesul dezvoltatorilor externi de aplicaţii IT la platformele sale de software

Nokia va permite accesul dezvoltatorilor externi de aplicaţii informatice la platformele sale de software, pentru a îmbunătăţi numărul şi calitatea serviciilor oferite pe telefoanele mobile produse de grup.

14 afișări
Imaginea articolului Nokia va permite accesul dezvoltatorilor externi de aplicaţii IT la platformele sale de software

Nokia va permite accesul dezvoltatorilor externi de aplicaţii IT la platformele sale de software (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Punem la dispoziţia unor terţi dezvoltatori o mare parte din viitorul nostru, întrucât este singura soluţie prin care putem fi relevanţi în faţa consumatorilor", a declarat Nikolas Savander, şeful diviziei pentru servicii de Internet prin telefonie mobilă a grupului finlandez.

Succesul Apple în industria wireless a fost stimulat de gama atractivă de aplicaţii.

Nokia a căutat oportunităţi de afaceri în domeniul serviciilor oferite utilizatorilor de telefoane mobile, precum descărcarea de muzică şi jocuri, dar interesul atras a fost limitat.

Savander a arătat că grupul este interesat de reuşita serviciilor sale de Internet pe piaţa americană, dar că succesul va depinde de majorarea numărului de telefoane vândute.

Nokia controlează sub 10% din piaţa americană a telefoanelor mobile, în timp ce cota deţinută pe piaţa mondială este de aproape 40%.

Savander a mai spus că grupul continuă să caute oportunităţi de achiziţie a unor companii mici din domeniul tehnologiei, pentru a-şi îmbunătăţi oferta de servicii pe Internet.

Nokia are 55 de milioane de utilizatori de servicii pe Internet, activităţile pe acest segment generând în intervalul aprilie-iunie venituri de 140 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici