Nokia va prezenta primul telefon cu touch-screen (Video)

Grupul finlandez Nokia va prezenta primul telefon cu ecran sensibil la atingere (touch-screen) la data de 2 octombrie, la Londra, au declarat, vineri, două surse din industria de profil.

1852 afișări
Imaginea articolului Nokia va prezenta primul telefon cu touch-screen (Video)

Nokia va prezenta primul telefon cu touch-screen

LG Electronics, Apple şi Samsung Electronics, concurenţi mai mici ai Nokia, au prezentat în ultimii doi ani mai multe telefoane mobile cu touch-screen, care au devenit foarte populare.

Ambele surse au declarat că cel mai mare producător de telefoane mobile din lume va prezenta dispozitivul, cu numele de cod "tube", pe 2 octombrie.

Un purtător de cuvânt al Nokia a refuzat să comenteze speculaţiile.

"Telefonul este extrem de important. Am aşteptat deja un an şi jumătate ca liderul pieţei să răspundă la apariţia iPhone (dezvoltat de Apple - n.r.). Există multă presiune asupra Nokia", a declarat Carolina Milanesi, analist la firma de cercetare Gartner.

Nokia a anunţat, în iulie, că va introduce anul acesta primul telefon cu touch-screen şi că îl va comercializa la un preţ mai mic decât modelele concurente, pentru a obţine un volum al vânzărilor mai mare.

"Perspectiva cererii existente pe pieţele emergente, precum India, este bună pentru un telefon cu touch-screen mai ieftin", a declarat Hannu Rauhala, analist la Pohjola Bank.

Acţiunile Nokia erau cotate, la ora 10:05 GMT, în scădere cu 3,4%, la 13,43 euro pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici