Nokia va produce la Jucu telefoane pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

Compania Nokia va produce la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, telefoane mobile personalizate pentru locuitorii zonei EMEA - Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Anna Simai, Senior Communication Manager Nokia Europa de Sud-Est.

3 afișări
Imaginea articolului Nokia va produce la Jucu telefoane pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

Nokia va produce la Jucu telefoane pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

"Unul dintre motivele pentru care am decis să construim această fabrică în România este satisfacerea cererii aflată în creştere de pe pieţele din zona EMEA. Aşadar, produsele realizate în România, destinate zonei EMEA, vor fi personalizate pentru utilizatorii din această zonă. Mixul de producţie pentru fiecare fabrică din această regiune este diferit, însă fiecare dintre aceste facilităţi de producţie furnizează o anumită gamă de produse. Fabrica de la Jucu face parte din reţeaua globală de fabrici, Nokia având o strategie de producţie la nivel global", a arătat Simai.

Oficialul Nokia a spus că dezvoltarea operaţiunilor la Cluj a decurs conform planificării, primele telefoane mobile urmând să fie produse "în cursul primului trimestru al acestui an".

Anna Simai a refuzat, însă, să spună ce fel de modele vor fi produse la Jucu sau volumul de terminale care va fi realizat la fabrica din judeţul Cluj.

De asemenea, aceasta a declarat că nu poate confirma data de 11 februarie ca fiind data de deschidere oficială a fabricii din Jucu.

"În prezent, fabrica se află în faza de construcţie. Vă vom anunţa data exactă la momentul potrivit", a spus Simai.

Conducerea Nokia a precizat că situaţia angajărilor se înscrie în planul iniţial.

"Am angajat peste 200 de oameni până în prezent şi recrutăm în fiecare săptămână. Scopul nostru este ca până la mijlocul lui 2008 să avem 500 de angajaţi la Cluj. Estimăm că fabrica va avea în jur de 3.500 atunci când va funcţiona la capacitate maximă", a continuat Simai.

Nokia a anunţat în martie 2007 că va înfiinţa o unitate de producţie de telefoane mobile în România, investiţia fiind estimată la 60 de milioane de euro. Unitatea este localizată în parcul industrial Tetarom Cluj-Napoca, finanţat prin fonduri PHARE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici