Nokia va returna landului german Renania de Nord - Westfalia subvenţiile de 30 de milioane de euro

Compania Nokia şi landul german Renania de Nord - Westfalia au încheiat un acord de rambursare a subvenţiilor, după închiderea uzinei din Bochum a grupului finlandez, relatează revista Focus în ediţia de luni.

20 afișări
Imaginea articolului Nokia va returna landului german Renania de Nord - Westfalia subvenţiile de 30 de milioane de euro

Nokia va returna landului german Renania de Nord - Westfalia subvenţiile de 60 de milioane de euro

Landul cere 60 de milioane de euro pentru subvenţiile acordate constructorului în perioada 1998-1999, când a fost deschisă uzina de la Bochum. Potrivit Focus, Nokia va plăti 30 de milioane de euro unui fond special Growth for Bochum, destinat încurajării instalării altor companii în regiune.

Nokia, invocând costuri salariale foarte mari în Germania, a anunţat în ianuarie închiderea uzinei şi concedierea, la sfârşitul lui iunie, a 2.300 de angajaţi. Constructorul a deschis o nouă uzină în România.

Compania de telecomunicaţii a anunţat recent încheierea unui acord cu reprezentanţii salariaţilor uzinei pentru plata a 200 de milioane de euro compensaţii pentru disponibilizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici