Nokia vrea să ofere Symbian în regim open-source

Nokia va prelua integral dezvoltatorul britanic de software pentru telefoanele mobile Symbian şi va oferi sistemele de operare programate de această companie în regim open-source, fără a percepe taxe de copyright.

25 afișări
Imaginea articolului Nokia vrea să ofere Symbian în regim open-source

Nokia vrea să ofere Symbian în regim open-source (Imagine: Mediafax/AFP)

Nokia va face o ofertă pentru a cumpăra participaţiile celorlaţi acţionari ai grupului britanic, respectiv 52%, pentru care va plăti 264 de milioane de euro.

Compania finlandeză a anunţat că Sony Ericsson, Ericsson, Panasonic şi Siemens deja au acceptat ofertele, iar un acord cu Samsung Electronics este aşteptat.

"Această opţiune va promova dezvoltarea de aplicaţii noi, convingătoare, compatibile cu accesul la internet, care să încânte o nouă generaţie de consumatori", a declarat directorul general al Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo.

Symbian controlează circa două treimi în piaţa software-ului pentru telefoane mobile inteligente, iar cel mai apropiat rival este Windows Mobile, produs de Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici