Noua capitală a mall-urilor. Ce oraş are cele mai multe magazine de acest tip

Capitala unei ţări poate fi desemnată cu uşurinţă şi capitala mall-urilor. Dezvoltarea impresionantă din ultimii ani pe acest sector de business a generat investiţii, construcţii şi numeroşi clienţi pentru magazinele de tip mall.

1744 afișări
Imaginea articolului Noua capitală a mall-urilor. Ce oraş are cele mai multe magazine de acest tip

Noua capitală a mall-urilor. Ce oraş are cele mai multe magazine de acest tip (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

O ţară emblematică şi-a câştigat reputaţia de a avea capitala mall-urilor. Cunoscută mai ales pentru pieţele sale impunătoare şi palatele de  o frumuseţe impresionantă, Moscova pare să-şi fi câştigat încet dar sigur reputaţia de capitala magazinelor de tip mall de pe continentul european, notează cotidianul China Daily.

Cumpărătorii care consideră că cele aproximativ 250 de magazine din mall-urile moscovite nu sunt de ajuns pentru a umple o zi obişnuită din viaţa unui adept al shopping-ului, se pot rezuma la patinaj, mersul la film sau experimentatul caruselelor, practic trei dintre activităţile care pot fi găsite în aproape orice mall din Moscova.

Unul dintre cele mai impunătoare astfel de magazine este Mall Vegas, o construcţie care a luat locul unui fost teren pe care se cultivau anterior castraveţi. Imobilul are, potrivit proprietarului său, mai mult de 390.000 de metri pătraţi şi este mai întins decât Mall of America din Minnesota.

Moscova are mai mult spaţiu în magazine decât orice altă ţară sau capitală a bătrânului continent. Aproximativ 3.5 milioane de metri pătraţi reprezintă suprafaţa totală pe care se întind acestea.

Un nou magazin de acest gen urmează să fie construit în partea de nord-est a Moscovei, urmând să aibă 464.500 metri pătraţi de spaţiu interior, mall-ul urmând a fi dotat şi cu parcare acoperită. Aceste dotări vor face din Avia Park Mall cel mai mare magazin de acest tip din toată lumea, exceptând Asia.

Un alt mega-mall reuşeşte să facă istorie în materie de shopping pentru capitala Rusiei, Mega Tyoply Stan fiind un centru de cumpărături vizitat numai în 2007 de circa 57 de milioane de oameni. Mall of America a fost de ceva vreme depăşit de acest magazin rusesc, care în fiecare an ajunge doar la 40 de milioane de vizitatori, notează sursa citată.

Această piaţă imobiliară din zona Moscovei atrage interesul marilor investitori. Conform specialiştilor în domeniul imobiliar, Morgan Stanley poartă tratative pentru a achiziţiona mall-ul Metropolis pentru mai mult de 1.2 miliarde de dolari.

În momentul de faţă în Moscova există 82 de magazine tip mall, între acestea existând două dintre cele mai mari din Europa. Cele două magazine sunt deţinute de Ikea Shopping Centers Russia (ISCR), o filială a cunoscutei companii suedeze. ISCR deţine în total în capitala Rusiei 14 mall-uri.

Amploarea pe care au reuşit să o ia mall-urile din Rusia a dus la intensificarea cumpărăturilor. Drept urmare, cetăţenii din Moscova, şi nu numai, au devenit oarecum dependenţi de aceste magazine gigantice. Ruşii cheltuiesc aproximativ 60 la sută din venituri pe produse retail şi de consum, conform firmei de consultanţă Jones Lang LaSalle.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici