Nuclearelectrica a vândut luni energie de 15 milioane de euro pe bursa OPCOM

Nuclearelectrica (SNN), operatorul singurei centrale nuclearelectrice din România, a vândut luni energie de 69 milioane lei (15,2 milioane euro) pe bursa OPCOM, obţinând un preţ cu 4,5% mai mare comparativ cu nivelul solicitat.

160 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica a vândut luni energie de 15 milioane de euro pe bursa OPCOM

Nuclearelectrica a vândut luni energie de 15 milioane de euro pe bursa OPCOM (Imgine: Laszlo Raduly / Mediafax Foto)

Compania de stat a vândut aproape 0,4 TWh de energie prin mai multe licitaţii, cantitatea comercializată fiind echivalentă cu 3,8% din producţia de energie estimată pentru 2014.

Preţul cerut pentru întreaga cantitate de energie era de aproximativ 66 milioane de lei.

Nuclearelectrica estimează că va produce 10,54 milioane MWh de energie în acest an, în scădere cu 1,3% faţă de nivelul atins în 2013.

Producătorul de energie este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici