Numărul de angajaţi ai grupului BCR a scăzut în primul semestru cu 8,2%

Numărul de angajaţi ai grupului BCR a scăzut în primul semestru cu 8,2%, respectiv 815 persoane, faţă de finele anului trecut, la 9.170 de salariaţi, ca urmare a externalizării unor servicii nebancare.

94 afișări
Imaginea articolului Numărul de angajaţi ai grupului BCR a scăzut în primul semestru cu 8,2%

Numărul de angajaţi ai grupului BCR a scăzut în primul semestru cu 8,2% (Imagine: Mediafax Foto)

Grupul Banca Comercială Română avea la finele anului trecut 9.985 de angajaţi.

"Declinul numărului de salariaţi în cadrul BCR a survenit ca urmare externalizării a unor servicii nebancare şi a constituit una dintre ultimile măsuri luate ca parte a programului de eficientizare demarat odată cu achiziţia băncii", se arată într-un comunicat al grupului austriac Erste, acţionarul majoritar al grupului.

Cheltuielile cu personalul ale grupului BCR au scăzut în primele şase luni cu 5,5% comparativ cu finele anului trecut, de la 533,5 milioane lei la 504,3 milioane lei.

Grupul BCR a obţinut în primul semestru un profit net după impozitare şi plata intereselor minoritare de 606,8 milioane lei (144,2 milioane euro), în scădere cu 20,1% faţă de perioada similară din 2008, în principal din cauza cheltuielilor mai mari cu provizioanele şi a diminuării veniturilor din comisioane, generată de reducerea consumului.

Banca a continuat în 2009 extinderea reţelei teritoriale, astfel încât, în primul semestru, a deschis 11 noi sucursale, ajungând la o reţea de 652 unităţi la sfârşitul lunii iunie. BCR a extins şi reţeaua de ATM-uri adăugând, de la finele anului trecut, 204 noi aparate şi ajungând la un total de 1.992 unităţi. Reţeaua de POS-uri a atins 16.884 unităţi, prin instalarea la comercianţi a 1.710 noi dispozitive în primele şase luni.

BCR este cea mai mare bancă din România în funcţie de active, gestionând peste 17,1 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici