Numărul de locuinţe ANL ajunge la 20.000 în 2008, sub ţinta iniţială

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) va finaliza în acest an construcţia a circa 3.000 de locuinţe pentru tineri, ajungând la peste 20.000 de apartamente livrate de la înfiinţare, nivel sub obiectivul iniţial, de 38.000 de unităţi în opt ani, una dintre cauze fiind lipsa terenurilor disponibile.

20 afișări
Imaginea articolului Numărul de locuinţe ANL ajunge la 20.000 în 2008, sub ţinta iniţială

Numărul de locuinţe ANL ajunge la 20.000 în 2008, sub ţinta iniţială (Imagine: Mediafax Foto)

"La sfârşitul anului trecut, numărul locuinţelor finalizate de ANL, de la înfiinţare, a totalizat 18.000 de unităţi. În acest an vom finaliza 2.800-3.000 de locuinţe, dar nu suntem în previziuni privind numărul de unităţi locative pe care dorim să le construim", a declarat, miercuri, şeful Direcţiei programe construcţii locuinţe din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Marin Adrănel Cotescu.

El a arătat că ţinta iniţială a ANL a fost construcţia a 38.000 de locuinţe într-un interval de opt ani.

"Au trecut deja şase din cei opt ani", a adăugat Cotescu.

Oficialul a arătat că cererea de locuinţe realizate de ANL este foarte mare, dar posibilităţile de construcţie ale instituţiei sunt limitate din cauza lipsei terenurilor.

"În Bucureşti şi în marile oraşe avem o problemă foarte mare cu terenurile care trebuie viabilizate şi care aparţin în mare parte consiliilor judeţene. Sunt multe oraşe unde cererea este foarte mare, dar nu avem terenuri", a spus Cotescu.

ANL a fost înfiinţată în anul 2000, primele locuinţe livrate pe piaţă de către agenţie fiind realizate în anul 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici