Numărul locuinţelor confiscate în SUA pentru neplata ratelor, la al treilea record în cinci luni

Numărul locuinţelor confiscate pentru neplata ratelor împrumuturilor a atins în august un nivel record, pentru a treia oară în ultimele cinci luni, în condiţiile în care băncile au încheiat procedurile de prescriere a creditelor pentru mii de restanţieri, relatează Bloomberg.

15 afișări
Imaginea articolului Numărul locuinţelor confiscate în SUA pentru neplata ratelor, la al treilea record în cinci luni

Numărul locuinţelor confiscate în SUA pentru neplata ratelor, la al treilea record în cinci luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul locuinţelor care au intrat în posesia băncilor a urcat cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 95.364, cel mai ridicat nivel atins din 2005, de când datează datele companiei de cercetare a pieţei RealtyTrac.

Numărul cererilor pentru prescrierea împrumuturilor, care includ notificările de default şi licitaţii, a scăzut cu 5%, la 338.836.

O familie americană din 381 a primit o astfel de notificare, se arată într-un comunicat al RealtyTrac.

"Suntem pe cale să înregistrăm un an record, în privinţa prescrierilor de ipoteci şi confiscărilor de locuinţe", a declarat Rick Sharga, vicepreşedinte al RealtyTrac, în condiţiile în care situaţia economică nu s-a îmbunătăţit.

Prescrierile contribuie la creşterea ofertei pe piaţa imobiliară americană, cu până la 12 milioane de locuinţe.

Cererea este însă redusă, din cauza şomajului ridicat şi a încheierii unui program federal de facilităţi fiscale.

Vânzările de locuinţe au scăzut în iulie la cel mai redus nivel înregistrat vreodată, în timp ce preţurile au coborât cu 28%, comparativ cu 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici