Numărul şomerilor în SUA a ajuns la 16 milioane în doar 3 săptămâni. Ultimele zile au adus un nou record negativ

  • Numărul cererilor de somaj a ajuns la 16 milioane în SUA ca urmare a crizei iscate de pandemia de coronavirus
  • 6.6 milioane oameni şi-au depus actele de somaj în ultimele 7 zile
  • Sunt cele mai mari cifre înregistrate până acum
633 afișări
Imaginea articolului Numărul şomerilor în SUA a ajuns la 16 milioane în doar 3 săptămâni. Ultimele zile au adus un nou record negativ

Numărul şomerilor în SUA a ajuns la 16 milioane în doar 3 săptămâni. Ultimele zile au adus un nou record

US Labor Department, echivalentul Ministerului Muncii al Statelor Unite ale Americii, a raportat un bilanţ de 6.6 milioane cereri de somaj pentru ultimele 7 zile. În total, numărul cererilor a urcat la 16 milioane în decurs de doar 3 săptămâni, de la startul crizei iscate de răspândirea epidemiei de coronavirus.
 
Ca reacţie, guvernul american a decis să adopte mai multe măsuri pentru protecţia şomerilor, sub forma unui document numit The CARES Act. Acesta prevede măsuri de ajutorare atât a celor daţi afară, dar şi a persoanelor fizice autorizate care au rămas fără colaborări.
 
Cele mai multe concedieri au survenit în domeniul HoReCa, după închiderea tuturor restaurantelor, puburilor, dar şi a hotelurilor.
 
US Federal Reserve a introdus un stimulent financiar de 2.300 miliarde de dolari pentru sprijinirea economiei.
 
"Prioritatea numărul 1 este să ne adresăm sprijinirii crizei de sănătate, să limităm răspândirea virusului, apoi să revenim la normal', a spus Jay Powell, preşedintele Rezervei Federale Americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici