Numărul turiştilor străini care vor vizita România va creşte cu 18%, până în 2014

Numărul de sosiri internaţionale în România va creşte cu 18% până în 2014, la 9,6 milioane de vizitatori, estimează compania de studii de piaţă Euromonitor International.

20 afișări
Imaginea articolului Numărul turiştilor străini care vor vizita România va creşte cu 18%, până în 2014

Numărul turiştilor străini care vor vizita România va creşte cu 18%, până în 2014 (Imagine: Franck Hamel/Mediafax Foto)

Astfel, România va ocupa, ca şi în prezent, locul al cincilea în Europa de Est, după Rusia, Ucraina, Polonia şi Croaţia.

Anul trecut, suma medie cheltuită de turiştii străini în Europa de Est a fost de 334 euro de persoană, în scădere cu 5% faţă de anul anterior.

În funcţie de acest indicator, România a ocupat penultimul loc, înaintea Lituaniei, cu o cheltuială medie de 125 euro de persoană.

"Anul trecut au scăzut puternic sumele cheltuite de turiştii străini, în Europa de Est, fiind înregistrat un declin de 21%, la 167 dolari pe vizitator. Britanicii au cheltuit cel mai mult, aproape 1.100 de dolari", a declarat, joi, Mantas Kaluina, analist Euromonitor, în cadrul unui forum organizat de Revista "HRB Expert".

Anul trecut, din totalul turiştilor străini care au vizitat România, cei mai mulţi au provenit din Ungaria (25%), aceasta fiind urmată de Moldova (15%) şi Bulgaria (14%).

Potrivit reprezentanţilor Euromonitor, turismul de afaceri a fost lovit puternic de criză.

Referitor la România, compania estimează o creştere a turiştilor de business în România, la 3,6 milioane persoane.

"Segmentul de evenimente şi conferinţe a resimţit mai puternic criza decât alte sectoare de business", a spus Kaluina.

În ceea ce priveşte traficul aerian, scăderea nu a fost dramatică, în special datorită segmentului low-cost, care s-a dublat în ultimii cinci ani, ajungând la o cotă de piaţă de 30%.

"În toate ţările est-europene, trendul în rândul turiştilor în favoarea transportului aerian decât a celui feroviar sau rutier. Companiile low-cost pot profita de pe urma crizei, reuşind să câştige din cota de piaţă a operatorilor tradiţionali", a afirmat Kaluina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici