O campanie chineză, aproape de a depăşi Tesla şi de a fi cel mai mare producător de maşini electrice

O campanie din China este foarte aproape de a detrona Tesla şi de a deveni cel mai mare producător de maşini electrice din lume.

414 afișări
Imaginea articolului O campanie chineză, aproape de a depăşi Tesla şi de a fi cel mai mare producător de maşini electrice

O campanie chineză, aproape de a depăşi Tesla şi de a fi cel mai mare producător de maşini electrice

Compania chineză BYD este la un pas de primul loc, potrivit BBC. Firma a anunţat luni că în ultimele trei luni ale anului 2023 a vândut 526.000 de vehicule cu baterie electrică. Recordul a fost realizat cu ajutorul unei creşteri de peste 70% a vânzărilor în decembrie.

În tot anul trecut, compania care are sediul la Shenzen a vândut peste 3 milioane de vehicule cu energie nouă (NEV), care include maşini exclusiv electrice şi de tipul hibrid. Peste jumătate din maşinile vândute în 2023 de BYD sunt exclusiv electrice.

Compania Tesla, cu sediul în SUA, ar trebuie să anunţe marţi ultimele sale cifre trimestriale de producţie şi livrare de vehicule. Analiştii din industrie au estimat că Tesla a vândut aproximativ 483.000 de vehicule electrice în ultimele trei luni ale anului 2023 şi 1,8 milioane în tot anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici