O companie chineză negociază cu KazMunaiGaz achiziţia unei participaţii de 49% la MangistauMunaiGaz

China National Petroleum Corp (CNPC) negociază cu KazMunaiGaz (KMG), principalul acţionar al Rompetrol, achiziţia unei participaţii de 49% la al patrulea mare producător de petrol din Kazahstan, MangistauMunaiGaz, a declarat, luni, un reprezentant al grupului KMG, potrivit Forbes.

28 afișări
Imaginea articolului O companie chineză negociază cu KazMunaiGaz achiziţia unei participaţii de 49% la MangistauMunaiGaz

O companie chineză negociază cu KazMunaiGaz achiziţia unei participaţii de 49% la MangistauMunaiGaz

MangistauMunaiGaz, care controlează rezerve de petrol estimate la 500 milioane de barili, s-a aflat, în ultima perioadă, în atenţia companiilor energetice din Rusia şi India.

"KMG şi CNPC negociază, în prezent, implicarea părţii chineze în achiziţia MangistauMunaiGaz şi intenţionăm să semnăm anumite documente în acest scop în viitorul apropiat", a precizat Arzhan Takachakov, purtătorul de cuvânt al KMG, într-un e-mail trimis AP.

Reprezentantul grupului kazah nu a menţionat termenii acordului. KMG şi-a asigurat o participaţie de 50% plus două acţiuni la MangistauMunaiGaz printr-un acord semnat cu proprietarul companiei Central Asia Petroleum în ianuarie.

Activele MangistauMunaiGaz includ 36 de cânpuri petrolifere şi gazeifere, dintre care 15 aflate în exploatare, respectiv 58% din acţiunile rafinăriei Pavlodar.

Grupul KazMunaiGaz a cumpărat, în august 2007, o participaţie de 75% la grupul Rompetrol, înfiinţat în Olanda de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Grupul Rompetrol cuprinde 40 de companii, cu activităţi în 13 ţări. Printre activităţile de bază se regăsesc rafinare, explorare, distribuţie, servicii industriale, logistică, marketing, dar şi servicii de turism şi transport aerian. Principalul activ al Rompetrol este rafinăria Petromidia Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici