O companie deţinută de Toyota şi GM în SUA va renunţa în 2010 la toţi angajaţii

O companie din SUA deţinută de constructorii auto Toyota, din Japonia şi General Motors (GM), New United Motor Manufacturing, va renunţa la întregul personal, de 4.700 de angajaţi, până în primăvara anului viitor, potrivit publicaţiei economice nipone Nikkei, preluată de Reuters.

29 afișări
Imaginea articolului O companie deţinută de Toyota şi GM în SUA va renunţa în 2010 la toţi angajaţii

O companie deţinută de Toyota şi GM în SUA va renunţa în 2010 la toţi angajaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parteneriatul are facilităţi de producţie în statul american California. Toyota a anunţat în august că vrea să renunţe din martie 2010 să mai producă automobile la uzina californiană, deţinută de 25 de ani împreună cu GM, ceea ce a stârnit critici din partea sindicatelor şi politicienilor americani.

Măsura încetării producţiei subliniază problema supracapacităţii cu care se cofruntă industria auto globală, în condiţiile în care constructorii de automobile sunt afectaţi de reducerea semnificativă a cererii.

Toyota are aproximativ 40.000 de angajaţi şi peste 12 uzine în America de Nord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici