O firmă din grupul Rompetrol va furniza servicii pentru un proiect de 6 miliarde de dolari în Kazhastan

Compania Rominserv, parte a grupului Rompetrol, va furniza servicii de consultanţă în management de proiect şi training de 5 milioane de dolari pentru construcţia unui complex petrochimic în Kazahstan, o investiţie totală de peste 6 miliarde de dolari.

201 afișări
Imaginea articolului O firmă din grupul Rompetrol va furniza servicii pentru un proiect de 6 miliarde de dolari în Kazhastan

O firmă din grupul Rompetrol va furniza servicii pentru un proiect de 6 miliarde de dolari în Kazhastan (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

Complexul petrochimic va fi amplasat în vestul Kazahstanului, lângă o rafinărie a acţionarului Rompetrol, grupul kazah de petrol şi gaze a KazMunayGas, şi lângă două zăcăminte petrolifere, potrivit unui comunicat al Rompetrol.

Investiţia de 6 miliarde de dolari vizează crearea unui centru petrochimic şi urmează să aibă, la finalizare, o capacitate de producţie de 800.000 tone etilenă şi 500.000 de tone polipropilenă.

Partenerii care dezvoltă complexul petrochimic sunt United Chemical Company din Kazahstan, care controlează 51% din proiect, şi holdingul metalurgic SAT&Company JSC, tot din Kazahstan,, care deţine 49%.

"Specialiştii Rominserv vor furniza consultanţă în cadrul unui contract în valoare 5 milioane de dolari, pentru acest an în prima fază a proiectului, construirea instalaţiei de dehidrogenarea gaz propan şi producere de polipropilenă, contractorul general al lucrărilor fiind compania chineză Sinopec Engineering", se arată în comunicat.

Rominserv a mai realizat în perioada 2009-2011 două proiecte în Kazahstan, constând în modernizarea unor instalaţii ale rafinăriei Atyrau.

Grupul Rompetrol este deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan KazMunayGas.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici