O firmă sud-coreeană construieşte o fabrică de componente electronice la Oradea

Firma sud-coreeană Shinheung, unul dintre furnizorii Samsung, a început lucrările la prima hală din parcul industrial Eurobusiness Parc Oradea, unde va începe producţia în luna iulie, valoarea investiţiilor urmând să ajungă la 20 milioane de euro.

932 afișări
Imaginea articolului O firmă sud-coreeană construieşte o fabrică de componente electronice la Oradea

O firmă sud-coreeană construieşte o fabrică de componente electronice la Oradea (Imagine: www.oradea.ro)

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a declarat, într-o conferinţă de presă organizată în Eurobusiness Parc, că prima firmă care va funcţiona în parcul industrial toarnă deja fundaţia halei.

Pentru ca lucrările să poată decurge fără probleme, parcul industrial a fost conectat, vineri, la reţeaua de curent electric, iar municipalitatea a făcut demersuri pentru racordarea la reţelele de apă şi canalizare.

"Pentru că nu mai putem aştepta, primele lucrări vor fi realizate din fondurile Primăriei, urmând ca în cea de-a doua parte a anului să primim şi fonduri europene", a declarat Ilie Bolojan.

Primăria este presată să înceapă lucrările în parc de către companiile care doresc să îşi amenajeze viitoarele spaţii de producţie.

"Firma coreeană a plătit bugetului local nu mai puţin de patru miliarde de lei vechi (400.000 de lei) pentru autorizaţia de construcţie, fapt pentru care nu pot decât să îi mulţumesc. Viteza de reacţie a Primăriei a fost, ca de obicei, slabă când a fost vorba de eliberarea avizelor necesare, dar am luat ritmul de lucru al companiei ca pe o lecţie", a spus primarul.

Prezent la conferinţa de presă, Seo Wong Cheol, directorul companiei Shinheung, a spus că lucrările vor continua în ritm susţinut.

"Vom investi în fabrica de la Oradea 20 de milioane de euro. Vrem să începem producţia din 1 iulie şi să ajungem încă din acest an la 200 de angajaţi", a declarat el.

Firma coreeană Shinheung este unul dintre furnizorii Samsung şi produce piese din mase plastice pentru aparatură electrică şi electronică.

Compania este prima din cele 15 care au concesionat teren în viitorul parc industrial. Printre investitorii străini atraşi de oportunităţile de la Oradea se numără Decoletaje & Conjuntos, Auxim şi Microrom. Investitorii locali sunt reprezentaţi de Congips, Perind, Simbac, Tamira Pan, Vest Euro Marketing, Rozoti Prod Com, Carbenta Com, Elisis, Ekobyo, Anander, Hexi Prod şi Premium Part.

Cele 15 firme au concesionat 21 de hectare de teren şi s-au obligat să creeze 900 locuri de muncă. Numai în acest an, municipalitatea va atrage la bugetul local circa 300.000 de lei din taxele şi impozitele încasate de la firmele din parcul industrial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici