O ţară europeană îşi propune să devină principalul producător de maşini ecologice de pe continent

  • Emmanuel Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa
  • Preşedintele Franţei: "Criza medicală a generat un blocaj masiv şi brutal asupra filierei automobilistice. (...) Susţinerea noastră va fi amplificată masiv"
  • Franţa va produce peste un milion de vehicule ecologice, cu motoare electrice şi hibride, în următorii cinci ani
1736 afișări
Imaginea articolului O ţară europeană îşi propune să devină principalul producător de maşini ecologice de pe continent

Emmanuel Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa

Franţa îşi propune să devină principalul producător de maşini ecologice din Europa, cu obiectivul fabricării a un milion de astfel de vehicule în următorii cinci ani, afirmă preşedintele Emmanuel Macron.

"Criza medicală a generat un blocaj masiv şi brutal asupra filierei automobilistice din Franţa. Este parte a economiei noastre, sunt mii de locuri de muncă. Susţinerea noastră va fi amplificată masiv", a declarat marţi Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

În cursul unei vizite la uzina Valeo, Emmanuel Macron a subliniat că are ambiţia ca Franţa să producă peste un milion de vehicule ecologice, cu motoare electrice şi hibride, în următorii cinci ani.

Preşedintele Franţei a subliniat că statul va majora primele pentru achiziţionarea de vehicule electrice de la 6.000 la 7.000 de euro. În plus, Emmanuel Macron a anunţat că în Franţa vor fi instalate 100.000 de aparate de reîncărcare cu electricitate a bateriilor maşinilor până în anul 2021.

Emmanuel Macron a avut o întrevedere cu preşedintele grupului Renault, Jean-Dominique Senard. Compania auto va beneficia de un plan de asistenţă financiară în valoare de cinci miliarde de euro şi va fi inclusă în planul de construire a vehiculelor electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici