O uzină de motoare Ford din Germania riscă să fie închisă

Fabrica de motoare Ford din Köln, Germania, riscă să fie închisă, începând din 2010, dacă unităţii nu-i vor mai fi atribuite contracte, în contextul în care noua generaţie de motoare Ford vor fi construite în uzina Automobile Craiova, pe care grupul auto american a cumpărat-o, în martie, în România.

46 afișări
Imaginea articolului O uzină de motoare Ford din Germania riscă să fie închisă

O uzină de motoare Ford din Germania riscă să fie închisă

"Mă întreb dacă există viitor pentru uzină. (...) Dacă vom eşua să aducem la Köln o parte din producţia noii generaţii de motoare în trei cilindri, viitorul este foarte întunecat", a declarat şeful sindicatului Ford Europa, Dieter Hinkelmann, pentru revista Automobilwoche.

În uzina de motoare din Köln lucrează 1.200 de angajaţi. Unitatea mai produce de asemenea 200.000 de agregate anual, care sunt exportate în Statele Unite ale Americii, însă acest contract expiră în 2010.

Este de aşteptat ca Ford să producă noua sa generaţie de motoare în România, uzina de la Craiova având o capacitate de producţie de 700.000 de unităţi pe an, potrivit Automobilwoche.

Ford va începe să producă motoare la Craiova cel mai probabil începând cu anul 2010, până la acea dată utilizând, la modelele proprii, motoare din import, potrivit declaraţiilor de la sfârşitul lunii martie ale oficialilor Ford România.

Pe de altă parte, prima maşină produsă de Ford la Craiova va fi un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect, acesta urmând să fie lansat în România la jumătatea anului 2009.

De asemenea, uzina din Craiova va produce, din 2010, un vehicul de pasageri de dimensiuni reduse, care va fi vândut pe piaţa locală şi exportat în Europa.

Uzina din Craiova va fi producătorul exclusiv al acestui model, potrivit declaraţiilor din luna martie ale directorului general al Ford Europa, John Fleming.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici