Oamenii de afaceri turci din România îşi declară fidelitatea faţă de regimul Erdogan: ”Democraţia a învins lovitura de stat”

Şase asociaţii ale oamenilor de afaceri turci din România, alături de Camera de Comerţ Turco-Română, au condamnat marţi tentativa de lovitură de stat din Turcia, pe care au numit-o o ”acţiune realizată în afara legii şi împotriva voinţei, împotriva democraţiei statului turc”.

1278 afișări
Imaginea articolului Oamenii de afaceri turci din România îşi declară fidelitatea faţă de regimul Erdogan: ”Democraţia a învins lovitura de stat”

Oamenii de afaceri turci din România îşi declară fidelitatea faţă de regimul Erdogan: ”Democraţia a învins lovitura de stat” (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

”În seara zilei de 15 iulie, în Turcia, o parte a grupului terorist care poartă denumirea de <<FETO>> s-a cuibărit în interiorul armatei turce şi a încercat să realizeze lovitura de stat în primul rând împotriva preşedinelui ales prin voturile poporului turc, cel al Guvernului şi cel al Parlamentului turc care din fericire s-a sfârşit în scurt timp. Condamnăm această acţiune realizată în afara legii şi împotriva voinţei, împotriva democraţiei statului turc. <<Suveranitatea aparţine în mod necondiţionat naţiunii>> – credem în totalitate în acest principiu şi, în consecinţă, ne apărăm democraţia”, susţin oamenii de afaceri turci, potrivit unui comunicat de presă.

Ei se declară convinşi că ”voinţa naţională va câştiga” şi spun că susţin ”guvernul ales şi principiile democraţiei” şi că au ”încredere totală atât în statul turc, cât şi în Guvern şi Parlament”. ”Democraţia a învins lovitura de stat”, mai spun ei.

Oamenii de afaceri turci din România susţin că economia turcă nu a fost afectată de tentativa de lovitură de stat, că ”în ciuda evenimentelor, pe piaţa economică nu s-a simţit nicio reacţie negativă, demnă de luat în seamă”. ”Cetăţenii români care au legături economice cu Turcia sau cei care intenţionează să se deplaseze în Turcia în scop turistic o pot face în deplină siguranţă”, mai precizează afaceriştii turci.

”Le mulţumim prietenilor noştri din România pentru solidaritatea de care au dat dovadă în aceste zile grele pentru noi”, îşi încheie oamenii de afaceri turci din România declaraţia de susţinere faţă de regimul de la Ankara.

Comunicatul de presă a fost semnat de preşedinţii Asociaţiei Femeilor de Afaceri din Turcia, al Asociaţiei Întreprinzători Turci Mici şi Mijlocii, al Camerei de Comerţ Turco Română, al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România, al Camerei de Comerţ Turco-Română, filiala Constanţa, al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri şi a Industriaşilor Independenţi şi al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Transilvania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici