Oficial UE: Acordul cu Grecia este încă posibil în această săptămână

Comisarul european Guenter Oettinger a declarat luni că este încă posibil ca Grecia să încheie în această săptămână un acord cu creditorii internaţionali referitor la programul de reforme, pentru deblocarea asistenţei financiare.

341 afișări
Imaginea articolului Oficial UE: Acordul cu Grecia este încă posibil în această săptămână

Oficial UE: Acordul cu Grecia este încă posibil în această săptămână (Imagine: Hepta)

"Avem nevoie de progrese la nivelul grupului de lucru, pentru a stabili programul de reforme, poate până la sfârşitul acestei săptămâni, ceea ce ar permite deblocarea ultimei tranşe din actualul program de ajutor", a afirmat Oettinger, comisar pentru economie digitală, într-un interviu acordat publicaţiei Die Welt.

Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro din programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro care se încheie la sfârşitul acestei luni.

Oettinger a respins aşteptările pentru stabilirea unui acord la o întâlnire care va avea loc luni, la Berlin, între cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Francois Hollande şi preşedintele UE Jean-Claude Juncker.

"Problemele Greciei sunt prea mari pentru a fi rezolvate în trecere", a explicat Oettinger.

Presiunile pentru încheierea acordului s-au intensificat în condiţiile în care Grecia trebuie să plătească FMI 312 milioane de euro pe 5 iunie, datoriile statului elen către instituţia financiară scadente în această lună fiind de 1,6 miliarde de euro.

Oettinger a spus că discuţiile au progresat în privinţa TVA, dar se menţin dezacorduri mari în domeniul modificării legislaţiei muncii şi a sistemului de pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici