Oficialii companiei chineze Guangdong se întâlnesc săptămâna viitoare cu conducerea Nuclearelectrica

O delegaţie a companiei chineze Guangdong va avea săptămâna viitoare o întâlnire cu conducerea Nuclearelectrica în care vor aborda subiectul investiţiei în reactoarele nucleare 3 şi 4 de la centrala de la Cernavodă.

116 afișări
Imaginea articolului Oficialii companiei chineze Guangdong se întâlnesc săptămâna viitoare cu conducerea Nuclearelectrica

Oficialii companiei chineze Guangdong se întâlnesc săptămâna viitoare cu conducerea Nuclearelectrica (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Vom avea o discuţie concretă cu compania chinează Guangdong în privinţa investiţiei de la Cernavodă", a declarat marţi directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, prezent la un seminar pe teme energetice.

Investiţia în reactoarele 3 şi 4 este estimată la patru miliarde de euro şi este derulată de Nuclearelectrica, grupul italian Enel şi ArcelorMittal România.

Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă, caută noi acţionari pentru continuarea proiectului de construcţie a reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala de la Cernavodă, după ce grupurile energetice CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) şi GDF SUEZ (Franţa-Belgia), care au semnat acordul de investiţii în 2008, s-au retras din proiect.

De acest proiect s-au arătat interesate mai multe companii din Japonia, China, Coreea şi SUA.

Proiectul este derulat de compania EnergoNuclear, controlată în proporţie de 85,6% de Nuclearelectrica. În acţionariat mai figurează ArcelorMittal România şi grupul italian Enel. EnergoNuclear intenţionează să îşi reducă participaţia la 40%, diferenţa urmând să fie acordată atât partenerilor actuali, dacă vor fi interesaţi, cât şi potenţialilor noi investitori.

Unităţile nucleare 3 şi 4 vor avea o putere instalată de 720 MW fiecare şi vor dubla capacitatea de producţie a centralei de la Cernavodă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici