Oltchim ar putea primi garanţii de credite de la Eximbank

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) ar putea primi garanţii de credite de la Eximbank, a declarat, luni, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

19 afișări
Imaginea articolului Oltchim ar putea primi garanţii de credite de la Eximbank

Oltchim ar putea primi garanţii de credite de la Eximbank (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Eu îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, să se îndeplinească procedurile la nivelul Eximbank, astfel încât Oltchim să beneficieze de acea garanţie de 49,6 milioane, astfel încât Oltchim să întregească demersul făcut în relaţia cu Petrom pentru achiziţia instalaţiei de petrochimie de la Arpechim şi să poată să îşi desfăşoare activitatea în bune condiţii", a spus Videanu, fără să precizeze moneda sau alte date privind creditul care ar urma să fie garantat de Eximbank.

În 2008, compania de stat Oltchim a anunţat că vrea să cumpere de la Petrom instalaţiile de petrochimie ale Arpechim, iar ulterior Ministerul Economiei a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern prin care intenţionează să achiziţioneze activele respective, cu scopul susţinerii Oltchim, principalul beneficiar al produselor petrochimice ale rafinăriei.

"Ministerul Economiei va susţine, în calitate de acţionar majoritar, atât cât poate legal, acest demers atât în economia românească cât şi ca un factor important de sprijinire a exporturilor româneşti şi cred că vom materializa acest lucru cât mai repede cu putinţă", a mai spus Videanu.

Oltchim este deţinută majoritar de stat, structura acţionariatului fiind împărţită între Ministerul Economiei - 54,79%, Petro Carbo Chem SE - Germania -12,15%, persoane fizice -17,2% şi alte persoane juridice - 15,8%.

Compania Petrom este controlată de grupul austriac OMV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici