ONU anticipează pentru România o creştere economică de 5,5% în 2008

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) prognozează pentru 2008 o creştere economică de 5,5% în cazul României, cu circa un punct procentual sub nivelul anticipat de autorităţile române, potrivit unui raport al instituţiei.

1 afișare
Imaginea articolului ONU anticipează pentru România o creştere economică de 5,5% în 2008

ONU anticipează pentru România o creştere economică de 5,5% în 2008

Creşterea Produsului Intern Brut (PIB) din 2008 va fi inferioară celei estimate de ONU pentru 2007, de 6%, se arată în raportul "Situaţia economiei mondiale şi perspective pentru 2008".

Potrivit estimărilor Comisiei Naţionale de Prognoză, avansul economic din 2008 va fi de 6,5%, faţă de datele anticipate pentru 2007, de 6,1%.

Datele pentru anul trecut vor fi publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) în data de 4 martie.

Tot în raportul menţionat, ONU prognozează pentru 2008 o inflaţie medie de 5,8%.

Datele INS, publicate la sfârşitul săptămânii trecute, au indicat un nivel mediu al inflaţiei de 4,84% pentru 2007, creşterea preţurilor situându-se la finele anului trecut la 6,57%.

Totodată, experţii ONU sunt de părere că rata şomajului se va menţine în România în acest an la nivelul de 7%, la fel ca în 2007. Datele ONU sunt calculate după o metodologie diferită de cea a INS.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici