OPEC a redus producţia, iar Rusia a anunţat că nu va adera la organizaţie

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a anunţat, miercuri, o scădere record a producţiei cu 2,2 milioane de barili pe zi, iar Rusia a anunţat că nu intenţionează să participe la o reducere coordonată a livrărilor sau să se alăture OPEC.

21 afișări
Imaginea articolului OPEC a redus producţia, iar Rusia a anunţat că nu va adera la organizaţie

OPEC a redus producţia, iar Rusia a anunţat că nu va adera la organizaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura se adaugă unor reduceri totale de două milioane de barili pe zi, adoptate la ultimele două reuniuni ale organizaţiei, urmând ca producţia să coboare la 24,845 milioane de barili pe zi.

Organizaţia exportatorilor a încurajat, în ultima perioadă, şi exportatori de petrol care nu sunt membri OPEC, ca Rusia şi Azerbaidjan, să reducă livrările.

Vicepreşedintele rus Igor Sechin, care a condus delegaţia rusă în Algeria, a anunţat că Rusia nu intenţionează să participe la reduceri coordonate ale producţiei de petrol sau să se alăture OPEC.

Impactul anunţului OPEC asupra pieţei petroliere a fost minmim, ţiţeiul continuând să fie tranzacţionat la aproximativ 43 de dolari pe baril.

Cele 12 state membre OPEC încearcă să stabilizeze cotaţia petrolului, care s-a prăbuşit cu peste 100 de dolari pe baril faţă de nivelul record de 147 dolari din iulie.

O cotaţie a ţiţeiului sub nivelul de 50 de dolari pe baril afectează, în principal, state ca Venezuela sau Iranul, a căror economie depinde în mare măsurî de veniturile din exporturile de petrol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici