OPEC ar putea inunda piaţa cu petrol timp de ani de zile

OPEC ar putea inunda piaţa cu petrol timp de ani de zile, dacă va opta să nu modifice plafonul de producţie al organizaţiei, la o reuniune mult aşteptată din luna iunie, relatează MarketWatch.

297 afișări
Imaginea articolului OPEC ar putea inunda piaţa cu petrol timp de ani de zile

OPEC ar putea inunda piaţa cu petrol timp de ani de zile (Imagine: Shutterstock)

"Dacă nu vor face nimic şi nu vor găsi o cale să se pună de acord, vom pluti cu toţii într-o supraproducţie de petrol pentru foarte mult timp", a avertizat Kevin Kerr, preşedintele Kerr Trading International.

Discuţiile despre producţia de petrol a OPEC au reapărut odată cu apropierea viitoarei reuniuni a organizaţiei, după cea care a avut loc în noiembrie 2014, la care participanţii au decis să nu modifice producţia, provocând scăderea cotaţiilor.

OPEC a menţinut în ultimii trei ani nivelul cumulat al producţiei de ţiţei la 30 de milioane de barili pe zi, iar analiştii anticipează că organizaţia va menţine acest plafon şi la reuniunea din 5 iunie de la Viena.

"Dacă OPEC va decide să nu modifice plafonul va da un semnal important că este hotărâtă să continue această politică pentru a nu ceda din cota de piaţă, chiar dacă preţurile scad din acest motiv", a spus Bhushan Bahree, director la IHS pentru cercetări în domeniul OPEC şi al Orientului Mijlociu.

În luna aprilie, OPEC a livrat 30,93 milioane de barili de petrol pe zi, aceasta fiind cea mai mare producţie a organizaţiei după noiembrie 2012.

Producţia Arabiei Saudite, cel mai mare producător din cadrul OPEC, este în creştere, depăşind în aprilie 10 milioane de barili pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici