Operatorii locali de telefonie mobilă scad tarifele la roaming

Companiile de telefonie mobilă Orange şi Cosmote vor reduce sâmbătă tarifele de roaming la nivelul impus de Comisia Europeană, preţul pentru apelurile către statele din UE fiind de 0,46 euro/minut, iar pentru cele primite de 0,22 euro/minut, iar Vodafone a modificat deja preţurile la 18 august.

36 afișări
Imaginea articolului Operatorii locali de telefonie mobilă scad tarifele la roaming

Operatorii locali de telefonie mobilă scad tarifele la roaming (ÂImagine: Mediafax Foto)

Tarifele nu conţin TVA.

În prezent, tariful practicat de operatori la apelurile către statele UE este de 0,49 euro/minut, iar pentru cele primite de 0,24 euro/minut, la care se adaugă TVA.

În cazul Vodafone România, reducerea tarifelor pentru apelurile în roaming a intrat în vigoare la 18 august.

Termenul stabilit de CE pentru diminuarea tarifelor este 30 august.

Pentru că furnizează servicii de roaming utilizând reţelele de altă frecvenţă ale firmelor străine, Telemobil, operatorul reţelei Zapp Mobile, nu intră sub incidenţa reglementărilor europene privind această categorie de servicii.

Telemobil este unul dintre puţinii operatori din UE care furnizează servicii de telecomunicaţii în baza tehnologiei CDMA în banda de frecvenţă de 450 MHz. În Europa, standardul cel mai utilizat în telecomunicaţiile mobile este GSM, iar benzile de frecvenţă sunt 900 MHz şi 1.800 MHz.

În cazul RCS&RDS, care a lansat comercial reţeaua de telefonie mobilă Digi.Mobil în luna octombrie 2007, directorul comercial al companiei, Ovidiu Ghiman, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că serviciile de comunicaţii în roaming sunt în teste, fiind disponibile unui număr redus de clienţi ai operatorului.

"După încheierea perioadei de testare, în luna septembrie vom lansa comercial şi serviciile de roaming la tarife competitive şi care vor respecta şi cerinţele Comisiei Europene", a spus Ghiman.

Potrivit unei reglementări adoptate de Comisia Europeană în iunie 2007, noi reduceri urmează să fie aplicate în august 2009, când tarifele vor ajunge la 0,43 euro/minut în cazul convorbirilor către statele din Uniunea Europeană, respectiv 0,19 euro/minut pentru apelurilor primite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici