Opinie Cristian Hostiuc: Dacă aşteptaţi de la altcineva decât de la voi să aducă creşterea, atunci ea nu va veni

Nimeni nu a fost mulţumit de creşterea economică din trimestrul II. Numai 0,2% faţă de trimestrul I. A fost în marja de eroare, nu se pune, creştere mediocră, slabă, nu se mişcă nimic, economia este în continuare la pământ, Boc şi Băsescu ne ascund adevărul, intrăm din nou în recesiune, vine un nou val al crizei, nu facem faţă etc. Acestea au fost comentariile după rezultatul din trimestrul II.

142 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: Dacă aşteptaţi de la altcineva decât de la voi să aducă creşterea, atunci ea nu va veni

Opinie Cristian Hostiuc: Dacă aşteptaţi de la altcineva decât de la voi să aducă creşterea, atunci ea nu va veni (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Toată lumea a fost mai mult sau mai puţin dezamăgită. Au fost speranţe de revenire mai mari, dar rezultatul a fost mai slab.

Dar până la urmă cine face această creştere economică, de unde vine ea, cine-i responsabil? Fiecare dintre noi dă vina pe Băsescu, Boc, Guvern, PDL, BNR, Isărescu pentru faptul că această creştere este aşa firavă, de nici nu se vede. Oricum faţă de trimestrul II din 2010 creşterea este de 1,4%, rezultat destul de bun, în condiţiile în care acel trimestru a fost bun şi indica un trend de revenire economică. Dacă nu venea creşterea TVA din iulie 2010, o măsură care a lovit în plină figură şi a trimis mediul de afaceri la pământ, acum am fi stat mai bine. 24% TVA? Adică un sfert din preţul unui produs este taxa pe valoarea adăugată? Este ucigător atât pentru cei care fac afaceri, cât şi pentru consumatori.

Citeşte continuarea opiniei lui Cristian Hostiuc pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici