Orange a lansat propria reţea de servicii telecom 4G. Unde va fi disponibilă

Orange România a lansat, miercuri, propria reţea bazată pe tehnologia LTE (4G), care va permite clienţilor din zona centrală şi de nord a Capitalei, din staţiunile de pe Valea Prahovei şi zona Bran-Moieciu, precum şi în Poiana Braşov, transferuri de date la viteze de până la 75 Mbps.

411 afișări
Imaginea articolului Orange a lansat propria reţea de servicii telecom 4G. Unde va fi disponibilă

Orange a lansat propria reţea de servicii telecom 4G. Unde va fi disponibilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vitezele 4G în reţeaua Orange pot ajunge până la 75 Mbps pentru descărcare (download) şi 37,5 Mbps pentru încărcare (upload), ţinând cont de resursele de spectru disponibile în prezent", se arată într-un comunicat al companiei de telefonie mobilă.

În prima etapă, internetul mobil 4G va fi disponibil pe modemuri şi tablete, urmând să fie poată fi folosit în curând şi pe telefoane, se precizează în comunicat.

Clienţii Orange au acces la serviciile 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps la nivel naţional, serviciile 3G+ cu viteze de până la 21,6 Mbps sunt disponibile în peste 13.000 de localităţi, în timp ce reţeaua H+ cu viteze de până la 43,2 Mbps acoperă 331 de localităţi, printre acestea numărându-se Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Câmpia Turzii, Cluj, Codlea, Constanţa, Iaşi, Mangalia, Oradea, Satu Mare, Săcele, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea şi Zalău.

"4G este tehnologia viitorului, ce oferă o calitate superioară serviciilor multimedia pe mobil, tablete şi PC-uri. (...) Un pas important a fost să investim masiv în reţeaua de date mobile în ultimul an, urmat astăzi de lansarea 4G, un serviciu pe care îl vom dezvolta în viitor", a declarat directorul general al Orange România, Jean-François Fallacher.

Pe parcursul anului 2013 Orange va dezvolta reţeaua destinată serviciului de internet mobil 4G, urmând ca, din aprilie 2014, când va fi disponibil spectrul de frecvenţe dedicat pentru serviciile 4G să le furnizeze clienţilor posibilitatea să descopere potenţialul maxim al acestei tehnologii.

Serviciul Orange de internet mobil 4G este disponibil comercial în aria de acoperire menţionată şi poate fi testat în magazinele Orange din Bucureşti: Băneasa Shopping City, Universitate, Europe House-Piaţa Victoriei, Calea Moşilor, Iride, precum şi în magazinul Orange de pe strada Mureşenilor din Braşov.

Orange România este liderul pieţei locale de telefonie mobilă, cu 10,05 milioane de clienţi la 30 iunie.

Anul trecut, afacerile Orange România au scăzut cu 4,3%, la 3,98 miliarde de lei, iar profitul net a coborât cu 13,7%, la 805,6 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici