Orange investeşte 30 mililioane euro în site-ul de video sharing Dailymotion

Orange va investi 30 milioane euro în site-ul de video sharing Dailymotion, având ca ţintă triplarea vânzărilor platformei în următorii trei ani, la aproximativ 100 milioane euro, a declarat directorul general al grupului francez, Stephane Richard, citat de Les Echos.

231 afișări
Imaginea articolului Orange investeşte 30 mililioane euro în site-ul de video sharing Dailymotion

Orange investeşte 30 mil. euro în site-ul de video sharing Dailymotion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anul trecut, Dailymotion a avut o cifră de afaceri de 37 milioane euro.

Anterior, vânzarea unei participaţii de 75% la Dailymotion către Yahoo a eşuat, după opoziţia guvernului francez.

Richard a afirmat, potrivit Les Echos, că Orange nu mai ia în calcul vânzarea site-ului, deşi mai multe companii şi-au exprimat interesul după prăbuşirea înţelegerii cu Yahoo.

Dailymotion va face aproximativ 60 de angajări, majoritatea în Franţa, şi va deschide reprezentanţe în Spania, Japonia, Canada şi Brazilia în cadrul unui plan de extindere, a declarat şeful Orange.

Richard a anunţat anterior, în luna mai, că Orange intenţionează să investească între 30 milioane euro şi 50 milioane euro la Dailymotion.

Site-ul a fost preluat de Orange prin două tranzacţii derulate în 2011 şi la începutul acestui an, pentru suma totală de 127 milioane euro, potrivit TechCrunch.

Potrivit datelor ComScore, Dailymotion are peste 112 milioane de vizitatori unici lunar şi 2,5 miliarde de vizualizări de filme la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici