Orange România va lansa servicii telecom 4G până la finele anului, în Capitală

Orange România va lansa comercial, până la finele anului, servicii telecom 4G (generaţia a patra) în Bucureşti, care vor disponibile clienţilor, într-o primă fază, numai în anumite zone ale Capitalei, prin intermediul unor modemuri şi al unor tablete şi laptopuri.

1537 afișări
Imaginea articolului Orange România va lansa servicii telecom 4G până la finele anului, în Capitală

Orange România va lansa servicii telecom 4G până la finele anului, în Capitală

"Prin lansarea serviciilor 4G îmbunătăţim portofoliul Orange România. Serviciile 4G vor fi disponibile în frecvenţa de 1.800 MHz şi va permite viteze mai ridicate de acces la Internet. Clienţii Orange vor accesa serviciile 4G prin intermediul unor modemuri care se vor conectata la tablete şi laptopuri", a declarat, luni, directorul general al operatorului, Jean-Francois Fallacher, într-o conferinţă.

În urma licitaţiei, Orange România a obţinut două blocuri în banda de 800 MHz, două blocuri în banda de 900 MHz, 4 blocuri în banda de 1.800 MHz şi 4 blocuri în banda de 2.600 MHz, valabile pentru perioada 2014 - 2029.

De asemenea, Orange România a câştigat şi licenţe pe termen scurt în banda de 900 MHz - 5 blocuri, respectiv în banda de 1.800 MHz - 3 blocuri, valabile pentru perioada 1 ianuarie 2013 - 5 aprilie 2014.

Operatorul va beneficia de licenţe pentru un portofoliu de resurse de spectru cu 84% mai mare decât în prezent.

"Este un moment important atât pentru piaţa de telecom, cât şi pentru Orange România, deoarce rezultatele licitaţiei pun bazele evoluţiei pieţei pentru următorii 16 ani. Pentru aceste licenţe obţinute, Orange va plăti 227 milioane de euro, sumă la care se adaugă investiţii de 100 milioane de euro pe parcursul a doi ani pentru eliberarea de spectru în frecvenţa de 900 MHz. Preţul licenţelor nu a fost mic, dar a fost rezonabil pentru piaţa telecom din România", a spus Fallacher.

În 2011, investiţiile grupului France Telecom - Orange în subsidiara din România au însumat 110 milioane de euro

El a adăugat că sumele pe care le va aloca Orange în următorii ani confirmă angajamentul pe termen lung al operatorului şi contribuţia la dezvoltarea mediului economic din România.

"Din aprilie 2014, Orange România va furniza servicii 4G în frecvenţele de 800 MHz, 1.800 MHz şi 2.600 MHz", a spus şeful operatorului.

Fallacher a precizat că Orange România va începe, din luna octombrie, comercializarea terminalului iPhone 5.

Orange România este liderul pieţei locale de telefonie mobilă, cu 10,05 milioane de clienţi la 30 iunie.

Anul trecut, afacerile Orange România au scãzut cu 4,3%, la 3,98 miliarde de lei, iar profitul net a coborât cu 13,7%, la 805,6 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici