Oraşele unde preţul apartamentelor a crescut în luna septembrie

După un avans de 0,5% în august faţă de iulie, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente a consemnat un recul de 0,9% în septembrie 2020, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, care consemează uşoare scăderi în Timişoara şi Iaşi şi creşteri de preţ în Cluj-Napoca, Braşov şi Constanţa.

856 afişări
Imaginea articolului Oraşele unde preţul apartamentelor a crescut în luna septembrie

Oraşele unde preţul apartamentelor a crescut în luna septembrie

În medie, preţul a ajuns la 1.304 euro pe metru pătrat util, faţă de 1.316 euro pe metru pătrat util în ultima lună de vară.

Preţul apartamentelor. Braşov

În Braşov, indicele Imobiliare.ro a înregistrat, în luna septembrie, un avans de 0,9%, de la un nivel de 1.197 de euro pe metru pătrat util, la unul de 1.208 euro pe metru pătrat. Evoluţii pozitive au avut loc pe ambele segmente de piaţă analizate – chiar dacă variaţiile au fost, desigur, diferite. Astfel, apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,5% (de la 1.178 la 1.184 de euro pe metru pătrat util), în vreme ce locuinţele din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale au consemnat un avans mai semnificativ, respectiv 1,4% (de la 1.244 la 1.262 de euro pe metru pătrat).

Preţul apartamentelor. Cluj-Napoca 

Şi Cluj-Napoca a fost caracterizat, luna trecută, de o evoluţie ascendentă a preţurilor apartamentelor: pretenţiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,8%, ajungând la o medie de 1.825 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.811 euro pe metru pătrat la finele lui august). Valoarea de listare a locuinţelor din blocurile vechi a ajuns la 1.792 de euro pe metru pătrat (de la 1.794 de euro pe metru pătrat, reprezentând un minus de 0,1%), în vreme ce pe piaţa rezidenţială nouă a avut loc un avans de 1,6% (de la 1.828 la 1.858 de euro pe metru pătrat).

Preţul apartamentelor. Constanţa

În Constanţa a avut loc, în luna septembrie, o creştere de 0,9% a preţului mediu solicitat de către proprietari şi dezvoltatori rezidenţiali, până la 1.245 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.234 de euro pe metru pătrat la finele lui august). Spre deosebire de lunile anterioare, valoarea de listare pentru apartamentele vechi s-a majorat uşor, anume cu 0,2%, de la 1.226 la 1.228 de euro pe metru pătrat. Locuinţele nou-construite au înregistrat, ca şi luna trecută, un avans de peste 2% – de la 1.253 la 1.282 de euro pe metru pătrat (este vorba, mai exact, de un plus de 2,3% la 30 de zile).

Preţul apartamentelor. Bucureşti

Preţul mediu solicitat pentru un apartament a ajuns la 1.355 de euro pe metru pătrat util în Bucureşti, în condiţiile unui recul de 0,1% faţă de luna august (când o asemenea unitate locativă putea fi achiziţionată cu 1.357 de euro pe metru pătrat). Interesant este că cele două segmente majore ale pieţei rezidenţiale locale au avut o evoluţie contrastantă: locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1% în perioada analizată, ajungând la o medie de 1.328 de euro pe metru pătrat (de la 1.315 euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative nou-construite au consemnat o scădere tot de 1% (de la 1.390 la 1.376 de euro pe metru pătrat).

Preţul apartamentelor. Iaşi 

Spre deosebire de lunile anterioare, Indicele Imobiliare.ro relevă o evoluţie descendentă a preţurilor apartamentelor de pe piaţa ieşeană: acestea au înregistrat, per ansamblu, un recul de 2,1% în luna septembrie, până la o valoare medie de 1.057 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.080 de euro pe metru pătrat la finele lui august). O tendinţă de scădere poate fi observată pe ambele segmente de piaţă supuse analizei: locuinţele din blocurile vechi au consemnat un recul de 1,1% la început de toamnă (de la 1.096 la 1.084 de euro pe metru pătrat), iar pe segmentul rezidenţial nou a avut loc un declin de 3,1% (de la 1.061 la 1.028 de euro pe metru pătrat).

Preţul apartamentelor. Timişoara

Şi în Timişoara aşteptările vânzătorilor de apartamente s-au mai redus în luna septembrie: este vorba, mai exact, de o scădere în cuantum de 0,8% faţă de cea de-a treia lună de vară, până la o medie de 1.283 de euro pe metru pătrat util (de la 1.293 de euro pe metru pătrat). Evoluţii descendente au avut loc pe ambele segmente de piaţă analizate: locuinţele vechi s-au ieftinit cu circa 0,9% (de la 1.291 la 1.279 de euro pe metru pătrat util), iar cele nou-construite au înregistrat o scădere de 0,3%, de la 1.302 la 1.298 de euro pe metru pătrat util.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici