Orban: Vor fi percepute taxe pentru autostrăzile concesionate

Ministrul Transporturilor Ludovic Orban a declarat, vineri, că se vor percepe taxe de tranzit pe autostrăzile Sibiu-Piteşti, Braşov-Ploieşti, Ploieşti-Focşani-Bacău şi Târgu Mureş-Iaşi, după finalizarea acestora, sumele încasate urmând să acopere costurile firmelor care le-au concesionat.

1 afișare
Imaginea articolului Orban: Vor fi percepute taxe pentru autostrăzile concesionate

Orban: Vor fi percepute taxe pentru autostrăzile concesionate

Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei "Transporturile şi infrastructura în România".

Motivul introducerii taxelor este faptul că autostrăzile au fost concesionate, deoarece fondurile ministerului nu au fost suficiente pentru realizarea lucrărilor până în anul 2013.

Astfel, costurile de construcţie ale autostrăzilor vor fi suportate de firmele constructoare, care îşi vor recupera investiţiile prin colectarea taxelor.

Ministrul a infirmat zvonurile conform cărora pe autostrăzile A1 şi A2 se vor percepe taxe.

Orban nu a precizat valoarea taxelor, acestea depinzând de valoarea proiectului, de volumul de trafic şi durata de concesionare, care poate fi de până la 30 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici