Ouăle se scumpesc cu 4-5% de la o săptămână la alta, iar în acest ritm devin o delicatesă. Preţurile au crescut cu 53% în perioada octombrie 2016-octombrie 2017.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: „Să iei oul cu 50 de bani şi să-l pui pe raft pentru consumator la peste 1 leu este mult prea mult. Aşteptăm răspunsul Consiliului Concurenţei“.

2271 afișări
Imaginea articolului Ouăle se scumpesc cu 4-5% de la o săptămână la alta, iar în acest ritm devin o delicatesă. Preţurile au crescut cu 53% în perioada octombrie 2016-octombrie 2017.

Ouăle se scumpesc cu 4-5% de la o săptămână la alta. Ouăle s-au scumpit cu 53% în perioada octombrie 2016-octombrie 2017

Reducerea importurilor ca urmare a crizei contaminării cu insecticidul fipronil şi sezonul rece care reduce semnificativ producţia în gospodăriile populaţiei determină o creştere a preţurilor la ouăle provenite din ferme cu 4-5% pe săptămână, o creştere uluitoare pentru consumatori, care se obişnuiseră în ultimii doi ani ca preţurile să scadă, scrie Ziarul Financiar.

Ministrul Agriculturii susţine însă că nu e firesc ca un ou achiziţionat cu 50 bani la poarta fer­mei să ajungă pe raft la un preţ dublu. Totuşi, dacă în primăvară un ou era vândut la poarta fermei cu 0,18-0,23 lei, acum acelaşi ou este cum­pă­rat de retaileri la un preţ dublu de 0,36-0,50 lei, ceea ce face ca la raft oul să ajungă la peste 1 leu bucata.

Mai multe informaţii găsiţi pe zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici