(P) Avantajele anvelopelor de vară şi de ce are sens să le cumpăraţi

Pentru a conduce ecologic şi în siguranţă pe timp de vară, opţiunea corectă este de a monta anvelope adecvate, alegând dintre cele mai bune anvelope vară.

218 afișări
Imaginea articolului (P) Avantajele anvelopelor de vară şi de ce are sens să le cumpăraţi

(P) Avantajele anvelopelor de vară şi de ce are sens să le cumpăraţi

La sosirea anotimpului cald, anvelopele de iarnă trebuie schimbate cu cauciucuri de vară. Aceasta este o operaţiune foarte importantă pentru a asigura siguranţa vehiculului, controlul adecvat în situaţii de urgenţă şi eficienţa consumului de combustibil.

De fapt, anvelopele de iarnă nu funcţionează eficient vara, deoarece sunt proiectate să funcţioneze la o temperatură ambientală mai mică de 7°C. Iată câteva motive pentru care este util să montaţi anvelope vară şi care sunt principalele avantaje ale acestei alegeri.

Riscurile conducerii pe timp de vară cu anvelope de iarnă

În prezent, tot mai mulţi oameni optează pentru anvelope de sezon, o alegere care necesită înlocuirea anvelopelor de două ori pe an. Cu toate acestea, mulţi şoferi au tendinţa de a amâna schimbarea, fără să conştientizeze numeroasele riscuri pe care le implică circulaţia cu anvelope de iarnă pe timp de vară.

În primul rând, această configuraţie măreşte distanţa de frânare, în special atunci când se opreşte în situaţii la limita aderenţei, cum ar fi frânarea de urgenţă. În acelaşi timp, maşina devine mai instabilă, nu răspunde imediat la solicitări, iar fenomenul de acvaplanare este amplificat.

În plus, anvelopele de iarnă folosite în lunile de vară determină o creştere a consumului de combustibil, înrăutăţind performanţele maşinii atât la viteze mari, cât şi la viteze mici. În cele din urmă, această decizie se dovedeşte a fi contraproductivă, deoarece determină o creştere a costurilor şi nu economii, pe lângă pericolul de a conduce o maşină nesigură şi neperformantă.

Principalele avantaje ale anvelopelor de vară

Pentru a conduce ecologic şi în siguranţă pe timp de vară, opţiunea corectă este să montaţi cauciucuri adecvate, alegând dintre cele mai bune anvelope de vară de pe piaţă. Pentru a face acest lucru, este important să evaluăm testele specialiştilor. În acest fel, este posibil să descoperim nu doar caracteristicile tehnice ale fiecărui model, ci şi opiniile experţilor cu privire la aspecte precum frânarea, performanţele pe uscat şi pe ud, uzura şi consumul.

Anvelopele de vară oferă mai multe avantaje atunci când conduceţi în lunile mai calde, dovedindu-se un suport excelent pentru a combina siguranţa, economia şi confortul. De exemplu, acestea optimizează frânarea, reducând distanţele de frânare şi asigură o mai bună aderenţă la drum atât în condiţii de carosabil uscat, cât şi umed.

De fapt, aceste anvelope termice sunt special concepute pentru a combate acvaplanarea, cu un profil al benzii de rulare care asigură o aderenţă optimă şi ajută la expulzarea apei de pe suprafaţa drumului. Compoziţia este mai dură decât cea a anvelopelor de iarnă, pentru a funcţiona la temperaturi ridicate şi pentru a susţine performanţa maşinii la viteze mari şi în viraje.

Toate specificaţiile tehnice ale anvelopelor de vară au ca scop reducerea consumului de combustibil, un factor care ajută la reducerea cheltuielilor lunare asociate cu întreţinerea maşinii. În acelaşi timp, aceste modele au o durată de viaţă îndelungată, cu o uzură redusă a benzii de rulare, reduc zgomotul şi îmbunătăţesc confortul la condus, dovedindu-se o opţiune mai ecologică, mai confortabilă şi mai prietenoasă cu mediul.

Anvelope vară/iarnă sau cauciucuri All season: care dintre ele este cea mai avantajoasă variantă?

Mulţi automobilişti se întreabă care este cea mai bună soluţie şi cea mai rentabilă, dacă să monteze un set de anvelope All Season sau să alterneze între anvelopele de iarnă şi cele de vară. Anvelopele pentru toate anotimpurile pot fi utilizate pe tot parcursul anului, deoarece oferă performanţe medii în toate anotimpurile, fără a excela în nicio condiţie, dar garantând întotdeauna cerinţele minime de siguranţă, fiabilitate şi eficienţă.

Anvelopele pentru patru sezoane nu necesită niciun fel de intervenţie, ci doar verificarea presiunii din anvelope o dată sau de două ori pe lună. Dimpotrivă, uzura benzii de rulare este inegală, mai ales în condiţii extreme, în lunile cele mai calde şi mai reci. Acelaşi lucru este valabil şi pentru performanţă, care este inferioară vara şi iarna în comparaţie cu modelele termice.

Pe de altă parte, anvelopele sezoniere trebuie înlocuite de două ori pe an, însă oferă performanţe ridicate atât vara, cât şi iarna, datorită unei configuraţii ideale în ambele anotimpuri. Pe de o parte, această alegere implică unele costuri suplimentare, cum ar fi cheltuielile de depozitare şi de schimbare a anvelopelor. Pe de altă parte, însă, aceste cauciucuri reduc consumul şi uzura, astfel încât, pe termen lung, se poate obţine un avantaj economic.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici