P&G vinde divizia de chipsuri Pringles printr-o tranzacţie în valoare de 2,35 miliarde de dolari

Grupul Procter & Gamble (P&G), cel mai mare producător de bunuri de consum din lume, a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord cu Diamond Foods privind vânzarea către compania americană a diviziei de chipsuri Pringles, printr-o tranzacţie în valoare de 2,35 miliarde dolari, potrivit Financial Times.

151 afișări
Imaginea articolului P&G vinde divizia de chipsuri Pringles printr-o tranzacţie în valoare de 2,35 miliarde de dolari

P&G vinde divizia de chipsuri Pringles printr-o tranzacţie în valoare de 2,35 miliarde de dolari (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Vânzarea Pringles marchează ieşirea P&G de pe segmentul alimentar.

Diamond va plăti 1,5 miliarde de dolari prin transferul a 29,1 milioane de acţiuni şi va perelua datorii ale Pringles de 850 de milioane de dolari. Finalizarea tranzacţiei este aşteptată până la sfârşitul anului.

Pringles nu se integra foarte bine în portofoliul de produse de îngrijire personală şi de uz casnic ale P&G, notează Financial Times, iar grupul a analizat vânzarea operaţiunilor încă din 2005.

Produsele Pringles sunt vândute în peste 140 de ţări, iar divizia include facilităţi de producţie în Europa şi Asia.

Producătorul de snacksuri Diamond Foods, cu sediul la San Francisco, a intrat pe segmentul chpsurilor din cartofi anul trecut, prin achiziţia Kettle Brand.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici