(P) Imprimarea cu jet de cerneală detronează tehnologia laser la nivel global

296 afișări
Imaginea articolului (P) Imprimarea cu jet de cerneală detronează tehnologia laser la nivel global

Protejarea mediului înconjurător este o prioritate pe agenda zilei, la nivel global. Dacă până acum credeam că doar angajatorii sunt la curent cu cele mai noi norme privind sustenabilitatea în câmpul muncii, studiile arată că din ce în ce mai mulţi angajaţi se interesează de modul în care o companie are impact asupra mediului, înainte de a se angaja.

Încălzirea globală a devenit subiect prioritar în rândul populaţiei. Oamenii sunt mai conştienţi ca oricând de problemele climatice şi cer constant reducerea consumului de energie şi a deşeurilor produse de marile corporaţii. Clienţii cer echipamente IT cât mai sustenabile şi prietenoase cu mediul.

Din acest motiv, zeci de mii business-uri au făcut deja switch-ul de la imprimante laser la cele cu jet de cerneală care nu necesită încălzire. Renunţă la tehnologia laser din cauza consumabilelor care trebuie înlocuite constant, reducând astfel timpul de lucru, arată un sondaj Epson la nivel global.

Tehnologia cu jet de cerneală foloseşte cu până la 90% sută mai puţină energie decât imprimantele laser, mai arată datele Epson.

Recent, compania a lansat noua gamă de modele business de 40–60 ppm, reafirmându-şi angajamentul total faţă de imprimarea cu jet de cerneală.

Noua serie de produse WorkForce Enterprise AM-C de 40–60 ppm valorifică tehnologia cu jet de cerneală Heat-Free Piezo şi completează portofoliul anterior de produse business A3.

 

 

Gama WorkForce Enterprise AM-C de la Epson oferă capacităţi de imprimare de ultimă generaţiepentru birourile moderne. Cu un design compact inovator, o configuraţie modulară şi un consum redus de energie furnizează toţi cei trei piloni principali ai imprimării Epson: sustenabilitate, fiabilitate şi productivitate.

Lansarea coincide cu decizia companiei de a se dedica pe deplin imprimării cu jet de cerneală şi de a-şi înceta vânzarea şi distribuţia globală de imprimante laser până în 2026.

În comparaţie cu imprimantele laser, tehnologia cu jet de cerneală poate reduce consumul de energie şi, datorită dimensiunilor compacte şi a designului uşor, produsele contribuie la reducerea resurselor utilizate în timpul producţiei şi transportului.

În plus, dimensiunile reduse permit integrarea facilă în birouri şi economisirea spaţiului. Iar cartuşele de cerneală de mare capacitate reduc volumul de materiale utilizate la expedierea, depozitarea şi gestionarea consumabilelor la sfârşitul ciclului de viaţă.

Acest lucru are loc la un an după ce Epson şi-a anunţat investiţia de 100 de miliarde de yeni în inovaţii sustenabile şi este o consecinţă a capacităţii limitate a tehnologiei laser de a face progrese semnificative pentru a îmbunătăţi sustenabilitatea, din cauza căldurii necesare în timpul procesului de imprimare şi, prin urmare, a consumului ridicat de energie.

În plus, datorită numărului mai mic de consumabile şi de piese mobile care trebuie înlocuite pe întreaga durată de viaţă a echipamentelor, în comparaţie cu cele laser, sunt reduse în mod substanţial şi intervenţiile de service şi de întreţinere ale imprimantelor cu jet de cerneală Epson, ceea ce duce la timpi de întrerupere mai scurţi, îmbunătăţindu-se astfel productivitatea şi satisfacţia utilizatorilor finali.

Esenţiale pentru designul compact al seriei, imprimantele Workforce Enterprise AM-C sunt dotate cu un sistem inovator de cerneală, care îmbunătăţeşte şi mai mult calitatea şi fiabilitatea produselor imprimate. Sunt mult mai uşor de întreţinut, au cicluri de curăţare mai rapide, iniţializarea este mai rapidă, iar cartuşele de cerneală uşor de reciclat.

Cu tehnologia de imprimare Heat-Free economiseşti timp datorită faptului că nu necesită căldură pentru încălzirea la pornire sau la activarea din modul repaus, astfel că viteza de imprimare este mai mare.

Drept urmare, utilizează mai puţină energie deoarece nu foloseşte căldură pentru încălzire, ceea ce înseamnă un consum redus de energie şi implicit economie de bani.

Această tehnologie are un impact mai mic asupra mediului înconjurător. Imprimantele laser au, de obicei, mai multe consumabile şi, în general, necesită înlocuirea periodică a tamburului, a curelei de transfer şi a rezistenţei electrice. Datorită tehnologiei de imprimare Heat-Free, imprimantele cu jet de cerneală folosesc mai puţine componente care trebuie înlocuite.

Cu toate că digitalizarea ia amploare în fiecare domeniu, încă avem nevoie de imprimare în fiecare organizaţie, la un moment dat. Selectate şi utilizate în mod corect, aceste echipamente sustenabile pot reduce consumul de energie, emisiile de CO2 şi costurile, iar oamenii nu vor mai pierde ore întregi în moduri neproductive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici