(P) Meşterii Pefoc ne prezintă cele mai eficiente focare de şemineu din fontă, perfecte pentru încălzirea caselor cu lemne

3116 afișări
Imaginea articolului (P) Meşterii Pefoc ne prezintă cele mai eficiente focare de şemineu din fontă, perfecte pentru încălzirea caselor cu lemne

Înainte de a ne apuca să construim un şemineu sau o soba pe lemne este perfect normal sa ne gândim foarte atent care materiale sunt cele mai potrivite pentru proiectul termic. Începând de la tipul burlanului, designul şemineului sau coşul de fum, cea mai importanta, dar şi costisitoare componentă este focarul de şemineu. În acest sens, meşterii sibieni ne prezintă cele mai eficiente focare de şemineu din fontă, perfecte pentru încălzirea casei pe lemne

Totuşi, pentru o analiză corectă, focarele trebuie privite în funcţie de categoria din care fac parte şi pentru că una dintre cele mai căutate game de focare şeminee din România este cea reprezentată de focarele din fontă, în rândurile de mai jos ne vom limita să vă prezentăm un top 3 al acestora, produse recomandate cu căldură de specialiştii sibieni de la  PEFOC, unul dintre liderii incontestabili de piaţă din domeniul comercializării şi montajului profesional al soluţiilor de încălzire alternativă din România.

 

Focarul Z160

Este un model care a urcat repede în vârful preferinţelor clienţilor datorită raportului bun calitate/preţ/putere pe care acesta îl oferă. Meseriaşii îl recomandă ca fiind robust, dezvoltând o putere de 16KW permiţându-i toate acestea la un preţ accesibil. În plus, are avantajul de a obţine căldura maximă datorită lamelelor radiante din fontă, amplasate în cantitate foarte mare pe toţi pereţii exteriori ai focarului.

 

Modelul OH180

Pe locul 2 în preferinţele clienţilor se află acest model de focar semineu ce şi-a câştigat simpatia în primul rând prin puterea nominală mare pe care o poate dezvolta (18 Kw, cu posibilitate de a ajunge la 23 kw), a randamentului crescut (79%), cât şi datorită deschiderii generoase de circa 74 cm (o deschidere mare pentru un focar din fontă). Atât calitatea, cât şi cantitatea fontei (166 kg) asigură o durată mare de viaţă.

Acest focar are un aspect plăcut şi poate fi utilizat pentru realizarea oricărui tip de şemineu - în stil clasic, rustic, contemporan sau modern şi graţie puterii superioare generate este ideal pentru construirea unui ansamblu de şemineu tip centrală, potrivit să încălzească întreaga locuinţă la fel de eficient precum o centrală clasică pe gaz.

 

Focarul Heltau

Remarcându-se prin eleganţă şi liniile moderne, modelul Heltau închide topul nostru fiind o variantă cu sticlă cu 2 laturi (faţă + stânga sau dreapta). Este preferat în mod special pentru preţul foarte competitiv pe care îl are şi aspectul modern pe care îl va oferi construcţiei şemineului în varianta finală. Acesta beneficiază de o ardere completă a particulelor de combustibil, datorită deflectorului din fontă, amplasat în conul focarului ce are rolul de a extinde traseul fumului spre evacuare.

Concluzionând, toate cele 3 modele de focare pentru semineu pe lemne, disponibile cu transport gratuit la comandă din magazinul online www.pefoc.ro, sunt construite din fontă de calitate înaltă şi materiale premium. Acest aspect va conduce automat la performanţe net superioare în comparaţie cu un model de focar din fontă standard, contribuind din plin la:

 

  1. Un consum mai redus de lemne şi reziduuri de cenuşă mai puţine;
  2. Limitarea pierderilor de căldură şi astfel, economie de bani;
  3. Depuneri mai mici de murdărie pe sticla focarului pentru un aspect plăcut al flăcărilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici