(P) Sustainable Futures a lansat ‘Creating Sustainable Futures Together’

Raportul reuneşte concluziile conversaţiilor pe teme de dezvoltare sustenabilă, purtate, în 2022, cu peste 500 de de business, politici şi civici din România

127 afișări
Imaginea articolului (P) Sustainable Futures a lansat ‘Creating Sustainable Futures Together’

Sustainable Futures, platforma de conversaţii despre dezvoltare sustenabilă, iniţiată de Asociaţia Social Innovation Solutions şi susţinută de Fundaţia Coca-Cola, a lansat raportul ‘Creating Sustainable Futures Together’. Raportul reuneşte concluziile rezultate în urma conversaţiilor purtate cu peste 500 de lideri de business, politici şi civici pe parcursul anului 2022.

“Sustainable Futures 2022 a fost un proiect de care România are nevoie. Am reuşit să punem bazele unor conversaţii pe teme esenţiale dezvoltării unei societăţi sustenabile care vor continua şi în anul următor. Încheiem acest program în 2022 cu o mulţime de lucruri de făcut, dar mai presus de toate, cu speranţă şi optimism pentru viitor.” -  Paris Nikolopoulos, General Manager, Coca-Cola România.

Pe parcursul anului 2022, sub umbrela Sustainable Futures, au avut loc 17 evenimente publice şi private cu participarea a peste 600 de experţi relevanţi în ecosistemul instituţional, de business şi civic din România, din domenii corelate cu cele 10 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU (ODD) abordate în cadrul platformei.

“În 2023, ne dorim să ajungem la 10.000 de IMM-uri pe care să le susţinem printr-un program de educaţie de sustenabilitate. Încercăm şi reuşim prin programe cum ar fi TRANSFORMATOR sau Future Makers să lucrăm cu IMM-uri din toată România să îşi transforme modelul de business, să aibă acces la fonduri investiţii şi la investitori ce se uită cu adevărat în viitor, dar şi la o comunitate de oameni relevanţi.”- Ciprian Stănescu, Preşedinte, Social Innovation Solutions.

Raportul ‘Creating Sustainable Futures Together’ aduce informaţii relevante despre raportarea în domeniul sustenabilităţii, conceptul economiei circulare sau schimbările de cultură organizaţională necesare pentru ca o companie să devină mai sustenabilă. Raportul conţine atât o analiză comprehensivă a contextului global, regional şi local pentru fiecare dintre cele 10 obiective de dezvoltare durabilă ale ONU, cât şi concluziile conversaţiilor publice şi ale celor cu experţi facilitate de Social Innovation Solutions de-a lungul anului 2022, reprezentând totodată rezultatul efortului colectiv desfăşurat pe durata acestor conversaţii.

În raportul ‘Creating Sustainable Futures Together’ se regăsesc următoarele capitole dedicate obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) în ordinea în care au avut loc conversaţiile Sustainable Futures:

● Muncă decentă şi creştere economică (ODD 8)

● Energie curată şi la preţuri accesibile (ODD 7)

● Egalitate de gen (ODD 5)

● Acţiune climatică (ODD 13)

● Fără sărăcie (ODD 1)

● Sănătate şi bunăstare (ODD 3)

● Oraşe şi comunităţi durabile (ODD 11)

● Consum şi producţie responsabile (ODD 12)

● Educaţie de calitate (ODD 4)

● Apă curată şi sanitaţie (ODD 6)

Conţinutul complet al raportului poate fi accesat prin acest link.

Odată cu lansarea raportului, a avut loc şi ceremonia de încheiere a celei de-a doua ediţii a programului TRANSFORMATOR, un proiect desfasurat sub umbrela Sustainable Futures, care are ca scop sprijinirea IMM-urilor şi ONG-urilor în a-şi transforma modelul de business într-unul sustenabil printr-un program dedicat nevoilor acestora şi adaptat cerinţelor viitorului. Organizaţiile cu cel mai mare potenţial de transformare şi scalare au primit şi premii constând în 25 ore de consultanţă de sustenabilitate din partea unor agenţii recunoscute internaţional. Organizaţiile care vor beneficia de consultanţă de sustenabilitate sunt: Miradex, Aspire România, Favr., Fundaţia Comunitară Galaţi şi Tonic Blend Kombucha.

Despre Sustainable Futures

Sustainable Futures este un proiect Social Innovation Solutions, partener fondator Fundaţia Coca-Cola, parteneri principali Raiffeisen Bank şi E-ON, co-organizat cu Global Shapers Bucharest Hub. Printre partenerii organizaţionali se numără Secretariatul General al Guvernului României, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României, Romanian Business Leaders, Confederaţia Patronală Concordia şi Ambasada Sustenabilităţii.

Despre TRANSFORMATOR

TRANSFORMATOR este un proiect Social Innovation Solutions, desfăşurat sub umbrela Sustainable Futures, susţinut de Fundaţia Coca-Cola şi are ca parteneri de dezvoltare Ambasada Sustenabilităţii în România, ALTRNTV Shop şi Confederaţia Patronală Concordia.

Despre Fundaţia Coca-Cola

Fundaţia Coca-Cola reprezintă ramura filantropică globală a Companiei Coca-Cola. Încă de la începuturile sale în 1984, Fundaţia a acordat peste 1,4 miliarde de dolari în granturi şi subvenţii pentru sprijinirea iniţiativelor dedicate construirii şi dezvoltării de comunităţi sustenabile în întreaga lume.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici