(P) ViaAsig, un serviciu revoluţionar pentru companiile de asigurări

Ca urmare a peste 10 ani de colaborare fructuoasă între Viasat Group Italia, liderul european pe piaţa telematică, şi Cefin Systems, unul dintre primii furnizori locali de servicii telematice, cele două companii au decis să-şi unească eforturile pentru a deveni liderul pieţei româneşti în domeniu prin lansarea unei noi societăţi: Viasat Systems.

1008 afișări
Imaginea articolului (P) ViaAsig, un serviciu revoluţionar pentru companiile de asigurări

(P) ViaAsig, un serviciu revoluţionar pentru companiile de asigurări

Devenind parte a Viasat Group, numărul 1 pe piaţa mondială cu peste 600.000 de dispozitive instalate pe vehicule din întreaga lume, Viasat Systems beneficiază de experienţa internaţională a grupului şi de cele mai inovative soluţii de business oferite de acesta. Astfel, începând chiar din acest an, Viasat Systems îşi propune implementarea pe plan local a unuia dintre cele mai populare produse destinat pieţei de asigurări, ViaAsig, beneficiind din plin de experienţa şi suportul colegilor de la Viasat Group din Italia.

Foarte populare în pieţele de asigurări occidentale, produsele telematice pentru asigurări auto sunt instrumente inovative, revoluţionare care oferă posibilitatea tuturor asiguratorilor să-şi adapteze ofertele în funcţie de profilul de risc al conducătorului auto. Acest profil se realizează în mod automat, pe baza informaţiilor înregistrate permanent de echipamentul GPS special, instalat pe maşina condusă. Toate aceste date colectate la minut zi de zi, sunt accesibile atât asiguratorului, cât şi asiguratului, oferind astfel otransparenţă totală în procesul de evaluare a profilului celui din urma. Mai mult, pe baza informaţiilor acumulate în timp, se realizazaun istoric creat automat pentru fiecare conducător auto; acest istoric reprezentativ ce va fi stocat într-o bază de date, va fi punctul de plecare pentru propunerea unor produse de asigurare adecvate fiecărui profil.

Pe lângă acurateţea informaţiei referitoare profilul şoferului, prezenţa unui echipament GPS specializat montat pe vehicul îi conferă asiguratorului un avantaj în evaluarea oricăror tipuri de daune apărute. Înregistrarea în mod automat a celor mai mici detalii de la locul unui incident, ofera posibilitatea ca datele astfel colectate să poată fi mult mai uşor accesate şi interpretate, în acest mod putându-se depista şi evita orice tentativă de fraudă.

La ora actuală, piaţa de asigurări din România a ajuns la un nivel de maturitate care-i oferă o largă deschidere către acest tip de produs cu adevărat inovativ. Lansând ViaAsig, Viasat Systems vine în întâmpinarea unor nevoi reale apărute în piaţa asigurărilor şi are un avantaj competitiv important în implementarea acestui proiect pe piaţa locală datorită mixului de experienţă dobândită la nivel internaţional ca parte a Viasat Group, dar şi cunoaşterii în detaliu a pieţei locale, în urma a peste 15 ani de prezenţă activă în piaţa telematică pentru flote auto.

Acest nou pas făcut de Viasat Systems contribuie decisiv la consolidarea poziţiei de lider în inovaţie şi implementare cu succes a soluţiilor de ultimă generaţie atât pe plan local, cât şi internaţional. Prin lansarea ViaAsig, un serviciu performant adresat în mod direct atât companiilor de asigurări, dar şi asiguratului final, experienţa globală a grupului Viasat este oferită acum nemijlocit beneficiarilor locali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici