Pachet salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Musk. Tesla îşi mută sediul social în Texas

  • Acţionarii Tesla au votat pentru a aproba un pachet salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk şi pentru a muta sediul legal al producătorului de vehicule electrice în Texas, a declarat miercuri CEO-ul pe reţelele de socializare.
  • Decizia a fost luată cu largă majoritate, potrivit Reuters.
Urmărește
1618 afișări
Imaginea articolului Pachet salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Musk. Tesla îşi mută sediul social în Texas

„Vă mulţumim pentru sprijinul vostru!!!”, a spus Musk în postarea sa de pe X.

Decizia majoritară a acţionarilor pentru cele mai mari condiţii de remunerare din istoria corporaţiilor americane ar putea atenua îngrijorările investitorilor cu privire la viitorul lui Musk în cadrul companiei, oferind în acelaşi timp producătorului de automobile electrice muniţie în lupta sa pentru a anula o decizie a instanţei de anulare a pachetului salarial.

Acţiunile Tesla au crescut joi cu 6,6% în precomercializare, după ce au urcat cu 3,9% cu o zi înainte de întâlnirea cu acţionarii.

Musk s-ar confrunta în continuare cu o lungă bătălie juridică pentru a-l convinge pe judecătorul din Delaware care a declarat că consiliul de administraţie al Tesla îi este „îndatorat”, în timp ce ar putea avea de înfruntat noi procese din cauza ultimului vot.

„Chiar dacă acţionarii aprobă vechiul pachet, nu este clar că instanţa din Delaware va permite ca acest vot să fie eficient”, a declarat Adam Badawi, profesor de drept la UC Berkeley.

Rezultatul va fi anunţat joi, la ora 16:30 (2130 GMT), în cadrul unei reuniuni la sediul Tesla din Texas.

O persoană care are cunoştinţe în numărătoarea preliminară a voturilor a declarat că o combinaţie de voturi ale marilor investitori instituţionali şi ale investitorilor de retail a făcut ca rezultatul „da” să treacă linia de demarcaţie.

Marile firme de consultanţă Glass Lewis şi Institutional Shareholder Services (ISS) au îndemnat acţionarii să respingă pachetul salarial, iar marii investitori, inclusiv fondul suveran de investiţii al Norvegiei, au declarat că vor vota împotriva acestuia.

Acţionarii îşi pot modifica votul până la începutul adunării anuale.

Acţionarii Tesla au votat şi alte propuneri, inclusiv mutarea sediului legal din Delaware în Texas, precum şi realegerea a doi membri ai consiliului de administraţie: Kimbal Musk, fratele lui Musk, şi James Murdoch.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, l-a felicitat pe Musk după postarea sa, spunând pe X: „Bine aţi venit într-un stat care nu are nici impozit pe venitul personal, nici impozit pe profit”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici