Pachetele turistice pentru Paşte şi vacanţa de vară, de la 90 la 1.500 de euro

Agenţiile de turism prezintă, la Târgul de Turism al României, ofertele pentru Paşte şi sezonul de vară, prin care turiştii pot cumpăra pachete la preţuri care pornesc de la 90 de euro, pentru staţiuni interne, şi ajung la peste 1.500 de euro în cazul unor destinaţii străine.

74 afișări
Imaginea articolului Pachetele turistice pentru Paşte şi vacanţa de vară, de la 90 la 1.500 de euro

Pachetele turistice pentru Paşte şi vacanţa de vară, de la 90 la 1.500 de euro

În perioada Paştelui, preţul unui sejur de trei zile, cu cazare şi servicii de masă incluse, variază între 90 şi 270 de euro, în staţiunile montane. Pe litoral, tarifele pornesc de la 61 de lei şi pot depăşi 550 de lei.

Astfel, la Poiana Braşov, preţul unui mini sejur de două - trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cină incluse este cuprins între 90 de euro şi 130 de euro, în funcţie de unitatea hotelieră, în timp ce în Sinaia pentru trei nopţi de cazare turiştii pot plăti până la 270 de euro.

În ceea ce priveşte litoralul românesc, în Mamaia, un pachet de două nopţi de cazare la hotel de trei stele cu mic dejun inclus, prânz şi cină festivă costă circa 250 de lei. În Neptun, acelaşi număr de nopţi de cazare costă de la 61 de lei până la aproximativ 140 de lei, serviciile de masă nefiind însă incluse.

Tot de Paşte, pentru un mini-sejur de trei zile în Delta Dunării se va plăti între 550 şi 600 de lei, pachetele incluzând servicii de masă şi diverse activităţi, printre care excursiile cu barca.

În staţiunea Voroneţ preţurile sunt ceva mai scăzute, respectiv între 331 de lei şi 481 de lei, în timp ce în Suceviţa acestea urcă până la 2.200 de lei.

Pe partea de extern, românii pot alege oferte atractive în Grecia sau Cipru, tarifele fiind cuprinse între 84 şi 260 de euro, respectiv 400 - 500 de euro de persoană. Pachetele includ cazarea la hoteluri de patru sau cinci stele.

Astfel, preţul pentru trei nopţi de cazare în Halkidiki, în unităţi de trei stele, porneşte de la 84 de euro, iar în cazul hotelurilor de patru sau cinci stele tarifele sunt de peste 260 de euro.

În Cipru sumele se ridică până la 400 - 500 de euro. Preţurile includ transportul cu avionul şi transferul de la aeroport la hotel.

În sezonul de vară, o vacanţă pe litoralul românesc costă între 241 de lei şi circa 2.280 de lei de persoană, în funcţie de perioada sejurului, locaţie, unitate de cazare şi servicii.

În luna iunie, un sejur de şase - şapte zile cu cazare la hotel de două zile în Mamaia poate costa 241 de lei de persoană, iar dacă sunt incluse şi trei mese zilnice tariful creşte până la 800 de lei. Preţurile urcă în funcţie de numărul de stele al unităţilor, astfel că la hotelurile de 4-5 stele acestea ajung la 700 - 1.000 de lei.

În perioada sezonului de vârf, lunile iulie-august, turiştii pot plăti până la 2.280 de lei de persoană, pachetele incluzând zece nopţi de cazare la hoteluri de trei stele, în cameră dublă.

Pentru vacanţele în străinătate, în ţări precum Grecia sau Turcia, preţul unui sejur de 4-5 nopţi la hotel de trei stele porneşte de la 80-90 de euro, respectiv 200 de euro, iar pachetul include cazarea şi unele servicii de masă. Preţurile sunt diferite în funcţie de perioada vacanţei şi servicii.

Potrivit agenţiilor de turism, în 2009 o regiune atractivă este Antalya, unde pachetele turistice pot fi achiziţionate la preţuri care pornesc de la 150 de euro de persoană, pe sejur. Acestea includ zborul charter, precum şi transferul la hotel şi demipensiune.

Portugalia face parte din destinaţiile scumpe, în august preţul unei vacanţe de şapte zile în Lisabona fiind de până la 1.576 de euro de persoană, cu cazare la hotel de cinci stele.

În staţiunile spaniole, o noapte de cazare costă de la 26 de euro până la 150-200 de euro de persoană, tarifele fiind diferite la hotelurile de două-trei, respectiv patru - cinci stele.

Ofertele agenţiilor de turism cuprind discount-uri de 5-20% pentru rezervările făcute în cadrul Târgului de Turism sau până la sfârşitul luniilor martie sau aprilie.

Persoanele care doresc vacanţe scumpe pot alege programele de croazieră. De exemplu, pentru un circuit de şapte nopţi în Italia, Spania, Tunisia şi Malta, călătorii trebuie să achite între 1.530 de euro şi 3.200 de euro, în funcţie de perioada sejurului.

La Târgul Naţional de Turism, care se desfăşoară în perioada 19-22 martie, la Romexpo, participă circa 300 de firme din 14 ţări. În prima zi a evenimentului au fost înregistraţi peste 4.000 de vizitatori, număr similar celui de la târgul din toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici