Avantajele maşinilor electrice pentru români: Ce trebuie să ştii despre ride sharing şi parcări gratuite
Acum poţi închiria o maşină electrică, sub formă de ride sharing. Compania Spark este printre singurele din România de unde poţi închiria astfel de maşini. Vă adăuga în flotă alte 200 de maşini, astfel că vor avea în flotă peste 550 de automobile.
Costul pentru 15 minute începe de la 10,5 lei, în funcţie de maşina pe care o alegi. Fiecare minut în plus costă de la 70 de bani până la 1 leu. Preţul nu este variabil în funcţie de aglomeraţie, aşa cum se întâmplă în cazul altor aplicaţii de ride sharing.
Un vehicul normal elimină aproximativ 160 de grame de noxe pe kilometru. Astfel, la un drum de zece kilometri cu o maşină electrică, în locul uneia obişnuite, putem economisi chiar şi 1,6 kilograme de noxe.
Ştefan spune că foloseşte aceste servicii cam de două ori pe săptămână şi că s-a obişnuit imediat cu maşina electrică.
„Preţul e foarte, foarte bun. E super avantajos pentru că, practic, plăteşti cât o foloseşti! E o experienţă nouă, momentan e foarte ok. Îmi place foarte mult”, spune el.
„În momentul de faţă, avem câteva mii de utilizatori. Majoritatea închirierilor sunt în jur de 40 de minute. Ne aşteptăm la o creştere semnificativă pentru că ne mărim flota de maşini. Noi considerăm că un oraş că Bucureşti este foarte potrivit pentru acest tip de aplicaţie”, spune Dimitar Stoyanov, directorul regional Spark pentru România şi Bulgaria.
În 2019, piaţa de ride sharing, în România, ajungea la aproape 350 de milioane de euro, conform New Money.