Parlamentul European a votat împotriva majorării accizelor minime pentru alcool

Parlamentul European (PE) a votat împotriva propunerii Comisiei Europene (CE) de a majora accizele minime pentru alcool şi băuturi alcoolice, cu inflaţia înregistrată de la extinderea din 2004 a Uniunii, de 4,5%.

1 afișare

Deputaţii europeni au respins, totodată, o rezoluţie legislativă în această privinţă, ceea ce înseamnă, în termeni oficiali, că Parlamentul a decis să nu adopte o opinie în dosarul respectiv, se arată într-un comunicat al PE.

Este a doua oară când deputaţii europeni votează în plen dosarul privind apropierea ratelor accizelor la alcool şi băuturi alcoolice. La votul din mai, Parlamentul a trimis raportul pentru reexaminare în Comisia pentru Afaceri Economice şi Monetare, după o serie de voturi care nu s-au soldat cu nici un rezultat.

În probleme de taxe, implicarea Parlamentului este doar consultativă. Decizia finală poate fi luată doar în unanimitate, în Consiliu, se mai precizează în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici