Patriciu: Nu mă atrage Insula Şerpilor, rezervele de acolo nu sunt semnificative

Preşedintele Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat, miercuri, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că nu este interesat de Insula Şerpilor, mai ales că rezervele în zonă nu sunt semnificative şi consideră că statul român trebuie să aştepte decizia de la Haga în conflictul cu Ucraina.

73 afișări
Imaginea articolului Patriciu: Nu mă atrage Insula Şerpilor, rezervele de acolo nu sunt semnificative

Patriciu: Nu mă atrage Insula Şerpilor, rezervele de acolo nu sunt semnificative (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu mă atrage sub nicio formă Insula Şerpilor. E un conflict politic rezultat dintr-o istorie aberantă de după al doilea război mondial, cred că România nu are altceva de făcut decât să aştepte verdictul de la Haga, în aşa fel încât această problemă să fie rezolvată pentru totdeauna. Rezervele care se află în zona respectivă nu sunt semnificative", a spus Patriciu.

Omul de afaceri a mai afirmat că în ceea ce priveşte conflictul dintre România şi Ucraina pentru Insula Şerpilor, din largul Mării Negre, statul român e îndreptăţit să-şi susţină cauza, dar mai are de aşteptat.

"Ne combatem cu ucrainienii. Cred că avem dreptate (statul român – n.r.), dar trebuie să aşteptăm ca acest lucru să se rezolve pe cale juridică", a spus Dinu Patriciu.

România şi Ucraina au divergenţe în ceea ce priveşte Insula Şerpilor şi delimitarea platoului continental. La 16 septembrie 2004, România a sesizat instanţa de la Haga cu o cerere de iniţiere a procedurilor în vederea soluţionării problematicii delimitării platoului continental şi a zonelor economice exclusive ale României şi Ucrainei în Marea Neagră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici