Patriciu: România are o şansă colosală de a creşte datorită crizei

România are o şansă colosală de a creşte tocmai datorită crizei, dacă reuşeşte să atragă capital străin şi companii care se relochează din alte ţări, a declarat, joi seara, omul de afaceri Dinu Patriciu, la "Gala ZF 10 ani".

99 afișări
Imaginea articolului Patriciu: România are o şansă colosală de a creşte datorită crizei

Patriciu: România are o şansă colosală de a creşte datorită crizei

"Avem o şansă de a creşte colosală tocmai datorită crizei, dacă reuşim să atragem companii care se relochează şi capital străin. Aşadar, cred că putem profita de această criză", a spus Patriciu.

Omul de afaceri a arătat că Banca Naţională ar trebui să accepte faptul că în România trebuie stimulate consumul, cererea, creditul, deoarece astfel este înlăturată recesiunea, şi nu prin lupta împotriva inflaţiei.

Totodată, Patriciu a reluat ideea potrivit căreia banca centrală ar trebui să micşoreze "cu curaj" dobânda de refinanţare.

Facilitatea de refinanţare oferită de BNR se situează în prezent la 14,25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici