Patriciu se menţine în topul Forbes, Ţiriac iese din clasament

Omul de afaceri Dinu Patriciu, preşedintele grupului Rompetrol, este singurul român prezent în topul Forbes al miliardarilor pentru anul 2009, situat pe poziţia 397 din 739, cu o avere estimată la 1,8 miliarde de dolari, în timp ce Ion Ţiriac a părăsit clasamentul.

77 afișări
Imaginea articolului Patriciu se menţine în topul Forbes, Ţiriac iese din clasament

Patriciu se menţine în topul Forbes, Ţiriac iese din clasament

Averea lui Dinu Patriciu a scăzut, în topul Forbes, cu 700 de milioane de dolari, de la nivelul de 2,5 miliarde de dolari estimat în vara anului trecut de publicaţia americană.

Averea lui Patriciu a scăzut, astfel, potrivit estimărilor Forbes, cu 28%, în timp ce averea medie a miliardarilor din top a coborât cu 23%, la trei miliarde de dolari, iar numărul total al acestora a scăzut cu 30%, de la 1.125 la 739 de persoane.

Totodată, valoarea totală a averilor incluse în topul publicat joi a coborât cu 2.400 miliarde de dolari, respectiv 54% faţă de clasamentul din 2008, la 2.000 de miliarde de dolari, de la 4.440 miliarde de dolari.

Ţiriac avea, în iulie 2008, o avere estimată de Forbes la 1,2 miliarde de dolari, însă afaceristul român nu mai figurează în clasamentul actualizat.

Citeşte şi:

Patriciu şi Ţiriac, în topul Forbes

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici