Patriciu şi un asociat au preluat 91,22% din Banca Populară din Georgia

Omul de afaceri Dinu Patriciu şi fostul premier georgian Lado Gurgenidze au cumpărat 91,22% din acţiunile Băncii Populare din Georgia, prin intermediul companiei Liberty Investments, a anunţat, marţi, instituţia financiară, confirmând informaţiile apărute săptămâna trecută, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 15 milioane de dolari.

36 afișări
Imaginea articolului Patriciu şi un asociat au preluat 91,22% din Banca Populară din Georgia

Patriciu şi un asociat au preluat 91,22% din Banca Populară din Georgia (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Liberty Investments a plătit 15 milioane de dolari pentru 91,22% din acţiunile băncii, au anunţat cei doi investitori într-o conferinţă de presă, citaţi de agenţia locală InterPressNews.

Compania Liberty Investments, controlată de Dinu Patriciu şi Lado Gurgenidze, a fost înfiinţată pentru activităţi în sectorul serviciilor financiare în statele cu economii emergente, se arată într-un comunicat al băncii.

"În următorii ani intenţionăm să majorăm capitalul Liberty şi să investim în unul sau două proiecte anual. Filozofia noastră de investiţii este simplă - pe pieţele emergente unde sunt implementate reforme economice, companiile de servicii financiare sunt printre primii beneficiari ai mediului de afaceri îmbunătăţit şi prezintă oportunităţi de investiţii atractive", a spus Patriciu.

Comunicatul băncii nu precizează valoarea tranzacţiei.

Banca are un potenţial ridicat de creştere, având în vedere reţeaua de sucursale şi franciza pe segmentul de pensii, a afirmat Lado.

"Banca Populară are un potenţial semnificativ, ca urmare a reţelei de sucursale şi a francizei exclusive pe segmentul de pensii. În mâinile unui investitor bine capitalizat, banca are potenţialul de a deveni a cincea mare instituţie de credit din Georgia. Intenţionăm să investim capital suplimentar la Banca Populară", a declarat fostul premier.

Totodată, noii acţionari majoritari nu vizează o delistare a băncii şi ar putea creşte pachetul de acţiuni tranzacţionate pe piaţa liberă la 20-25% în timp, a adăugat el..

"Sunt mulţumit că Banca Populară a găsit investitori serioşi care vor capitaliza şi vor face investiţi. Tranzacţia dovedeşte că sectorul bancar georgian rămâne foarte atractiv pentru investitori", a spus preşedintele Băncii Naţionale a Georgiei, Giorgi Kadagidze.

Banca Populară a Georgiei a fost înfiinţată în octombrie 2002 şi are în prezent o reţea de 211 sucursale în întreaga ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici