Patriciu spune că nu are legătură cu perimetrele din Marea Neagră

Directorul general al grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, susţine că nici Rompetrol şi nici el personal nu au vreo legătură cu perimetrele din Marea Neagră şi că este vorba în acest caz de o "manipulare politică".

26 afișări
Imaginea articolului Patriciu spune că nu are legătură cu perimetrele din Marea Neagră

Patriciu spune că nu are legătură cu perimetrele din Marea Neagră (Imagine: Mediafax Foto)

"Asistăm la o manipulare politică, prin crearea unor teorii ale conspiraţiei care urmăresc discreditarea mea şi a activităţilor/angajaţilor Rompetrol. Ţin să precizez că nici grupul Rompetrol, al cărui acţionar majoritar este KazMunaiGaz, şi nici eu, in calitate de director general al grupului, nu am avut şi nu avem vreo legătură cu perimetrele aflate în discuţie", a declarat Patriciu.

El susţine că multe persoane "îşi dau cu părerea despre situaţia perimetrelor din Marea Neagră", dar foarte puţini iau în considerare părerea specialiştilor în domeniu, care spun că cifrele privind potenţialul platformei continentale sunt exagerate, iar costurile de explorare/exploatare sunt foarte ridicate, de ordinul zecilor şi chiar sutelor de milioane de dolari.

"Rompetrol consideră că speculaţiile şi insinuările privind implicarea sa în dezvoltarea/exploatarea perimetrelor din Marea Neagră sunt exagerate şi nu se bazează pe niciun fapt real, rezervându-şi dreptul a solicita asumarea răspunderii juridice pentru orice declaraţie care poate aduce atingere activităţilor curente, angajaţilor şi acţionarilor săi", se arată în comunicatul Rompetrol.

Sursa citată precizează că încercarea de a găsi o legatură între Rompetrol şi companiile Sterling Resources/Midia Resources este forţată, ţinând cont că între acestea nu au existat decat relaţii comerciale, de prestări servicii pentru perimetrele Craiova Sud şi Midia.

"Aceste contracte s-au derulat doar în perioadele mai 2005-iunie 2006 şi octombrie 2007-iunie 2008 şi nu din 1995, aşa cum s-a vehiculat anterior. De exemplu, contractul încheiat cu Midia Resources, finalizat în iunie 2008, a reprezentat aproximativ 1% din cifra de afaceri a companiei Rompetrol Well Services în 2008", potrivit comunicatului.

Grupul Rompetrol mai spune că nu şi-a exprimat până în prezent interesul pentru concesionarea sau stabilirea unor parteneriate privind explorarea/exploatarea perimetrelor din Marea Neagră. În România, Rompetrol deţine în concesiune 5 perimetre de explorare – Satu Mare, Zegujani, Greşu, Nereju şi Focşani şi un perimetru de producţie la Goleşti.

Citeşte şi:

Nicolae Vidu a demisionat din funcţia de administrator al Rompetrol Well Services

Boc cere declasificarea contractului cu Sterling

Predoiu despre HG concesionările din Marea Neagră: Nu mi-a fost prezentată

Ministerul Mediului nu verifica decât aspectele de mediu din HG-urile privind concesiuni

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Vezi aici principalele date ale procesului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici